Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Krekelberg

Schinnen

Krekelberg

Krekelberg hommerterweg 1Schinnen
Krekelberg is een heuvel ten zuidoosten van Schinnen in de gemeente Schinnen. Ten noordoosten van de heuvel ligt buurschap Krekelberg en ten zuiden ligt buurtschap Thull. Aan de zuidwestelijke voet van de heuvel ligt de Mulderplas en stroomt de Geleenbeek. De heuvel heeft drie toppen waarvan de oostelijke het hoogste is met meer dan 102 meter. 

Een gedeelte van de Krekelberg is bebost. Op de westelijke heuveltop staat in het bos een Mariakapel met Mariapark. Over de twee oostelijke toppen loopt er door het bos een bomenlaantje. Tussen de westelijke top en de twee oostelijke toppen bevindt zich een weide.

De helling Krekelberg is meermaals opgenomen in de wielerklassieker Amstel Gold Race. De klim gaat in twee delen met elk een maximum stijgingspercentage van 7% naar boven, tussen twee delen ligt 200 meter vrijwel vlak weggedeelte.

Overzicht

Adres
hommerterweg 1, Schinnen
Openingstijden en tarieven

NVT

Gehandicapten

Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Routes in de buurt

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website