Buitengoed Hoogcruts

Buitengoed Hoogcruts

Hoogcruts 9
Noorbeek
Hoogcruts kent een lange geschiedenis met inspirerende verhalen. Die verhalen willen we graag doorgeven aan bezoekers. De verhalen gaan over ambacht en boerenleven, over oogsten en fruit. Het verhaal van de mensen die hier leven van het land. Over het spirituele bestaan en het kloosterleven anno 21-ste eeuw.

In een sfeervolle omgeving in het voormalige klooster Hoogcruts is een SlowLand ingericht. Op informatieve wijze wordt het verhaal van het klooster en het landschap geëtaleerd. Van kloostercultuur tot het leven van de boer. Van boomaanplant tot vrucht, van bes tot jam, van appel tot sap. Hier kan het leven van Hoogcruts anno 2021 en fruit beleefd worden. En vanzelfsprekend kan er ook worden geproefd.

Bezoek Klooster Hoogcruts. De ontdekkingstochten vinden plaats op woensdag en zondag. Start bij klooster Hoogcruts 10.00 uur, duur ca. 2 uur. Voor het wandelen door de fruitgaard is goed schoeisel gewenst. Deelnemers dienen zich vooraf aan te melden en de betaling te voldoen. Groepsgrootte minimaal 8.

Openingstijden en tarieven


-

Toegankelijkheid


Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Routes in de buurt

Leuks in de buurt!