Kerk te Mariaveld

Kerk te Mariaveld

Vincentiuslaan 40
Susteren
Even tot rust komen? Steek een kaarsje aan in de Mariakapel van de kerk in Mariaveld. De devotie tot Onze-Lieve-Vrouw van de Wonderdadige Medaille is terug te voeren op de verschijning die de Franse ‘Dochter van Liefde’ Catharina Labouré in 1830 kreeg in een kloosterkapel in Parijs. 

Ze zag Maria verschijnen, staand op een wereldbol, terwijl stralen uit haar handen tevoorschijn kwamen, waarna ze transformeerde in een grote letter M. Maria droeg Catharina naar verluidt op om een medaille te laten slaan - wie deze medaille vol vertrouwen droeg, zou grote genaden ontvangen. 

Later bereikte deze devotie ook Limburg. In 1949 werd deze door de lazaristen in deze kerk ingevoerd. Vanuit Mariaveld verspreidde de verering zich vervolgens over vele parochies in Nederland: de devotie trok toentertijd alleen al honderden gelovigen uit Susteren en omgeving. 

In roerige tijden is er vanuit heel Nederland, alsook de omgeving, veel vraag naar de Wonderdadige Medailles. Als aanvulling of alternatief steken veel bezoekers graag een kaarsje aan in de Mariakapel van deze kerk, als zij steun nodig hebben of even tot rust willen komen van het drukke leven om hen heen.

Openingstijden en tarieven


 

Toegankelijkheid


Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Routes in de buurt

Leuks in de buurt!