Detail

Kerk Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekt Ontvangen

Prinsenbaan 131
Koningsbosch
Kerkarchitect Pierre Cuypers ontwierp meer dan honderd kerken, waaronder deze, gewijd aan Sint-Gotthardus. In 1861 werd in Koningsbosch, toen nog Echterbosch geheten, een hulpparochie van Pey opgericht. 

Enkele jaren later werd op de huidige parkeerplaats naast de pastorie een kerk gebouwd, de Sint-Gottharduskerk. Pierre Cuypers ontwierp deze neogotische kerk. In 1920 was pastoor Kusters van mening dat door de groei van het dorp de kerk te klein was geworden, dus werd deze vervangen. 

Net als veel andere kerken in Limburg liep die van Koningsbosch schade op tijdens de Tweede Wereldoorlog: het kerklinnen werd gestolen, het orgel kapotgeslagen en de kluis opengebroken. Desondanks heeft de kerk dit doorstaan en kun je hem nog steeds aanschouwen in Koningsbosch.  

Sinds het vertrek in 1993 van pastoor Rietjens, de laatste pastoor die hier verbleef, doet de pastorie dienst als parochiekantoor. Iedereen is hier welkom voor een luisterend oor en een goed gesprek. 

Mensen zoeken bovendien nog steeds heil bij Sint-Gotthardus in moeilijke tijden, vooral bij lichamelijke of geestelijke pijn. In de rondgang achter het altaar van deze kerk ontdek je de danktegels, waarop wonderbaarlijke genezingen door Gotthardus zijn afgebeeld. Ook kun je hier het gezegende Gottharduswater meenemen.

Toegankelijkheid


Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Routes in de buurt