Van harte welkom!

Zuid-Limburg zal je verbazen… het buitenland in eigen land lonkt! Dank voor alle steunbetuigingen na de wateroverlast, Zuid-Limburg is grotendeels hersteld. In onze heuvels word je meer dan ooit gastvrij onthaald, zelfs Valkenburg is weer toegankelijk. Kom vakantie vieren in Zuid-Limburg en wees welkom. Juist nu. Wij helpen je veilig op weg.

Kakkert

Kakkert

wolfhagen 2
Schinnen

De Kakkert is een zijbeek op de rechteroever van de Geleenbeek.

 De Kakkert ontspringt als de "Oirsbeek" (bijgenaamd de "Vloot") in Oirsbeek en mondt uit in de Geleenbeek in Schinnen. De totale lengte is circa drie kilometer. De beek stroomt door een dal dat eeuwen geleden door erosie door de Maas is gevormd in het Plateau van Doenrade.

 

In Oirsbeek loopt de beek geheel overkluisd. Nabij de buurtschap Wolfhagen komt de beek aan de oppervlakte waarna hij de naam "Kakkert" aanneemt vanwege de roestbruine kleur van het water.[1] De beek stroomt door het Wolfhagerbos. Langs de oevers liggen drassige gebieden waarin verschillende bronnen en kwellen zijn gelegen, die onder de druk van het plateau ontstaan. Nabij de visvijver in Schinnen mondt het riviertje uit in de Geleenbeek.

Openingstijden en tarieven


NVT

Toegankelijkheid


Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Routes in de buurt

Leuks in de buurt!