Detail

Informatiecentrum Mijn Rijckholt

In het Regionale Infocentrum Mijn Rijckholt duik je diep in de mooie zaken van de regio. Er is informatie te vinden over de geologie, de archeologie, het landschap en de mens van het Maasdal, van de dalhellingen en van de plateaus.

In Mijn Rijckholt wordt ontdekt dat in al deze zaken vuursteen een grote rol speelt. Dit wordt goed zichtbaar gemaakt met afbeeldingen en filmpjes. 

Het belangrijkste onderdeel is een prehistorische vuursteenmijn die je laat zien hoe in de prehistorie vuursteen ondergronds gewonnen werd. 

In het Informatiecentrum Mijn Rijckholt kun je heel goed beleven hoe het is om in een ondergrondse prehistorische vuursteenmijn te zijn.

Openingstijden


Het Regionale Informatiecentrum Mijn Rijckholt is op zaterdag en zondag van 13.00-17.00 uur geopend met uitzondering van feestdagen. Kijk op de website voor meer informatie.

Toegang tot Mijn Rijckholt is gratis.

Toegankelijkheid


Het informatiecentrum is voor gehandicapten goed bereikbaar en toegankelijk.

Verstuur een e-mail


Verstuur een mail naar Informatiecentrum Mijn Rijckholt. Je bericht wordt na een klik op “Verstuur” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Visit Zuid-Limburg met jouw persoonsgegevens omgaat.
Niet alle waardes zijn juist ingevuld. Pas de gegevens aan en probeer het nogmaals.

Meer van Informatiecentrum Mijn Rijckholt

Routes in de buurt

Leuks in de buurt!