Het voet- en fietsveer Cramignon Eijsden-Margraten

Het voet- en fietsveer Cramignon Eijsden-Margraten

Dankzij de ‘Voet- en fietsveer Eijsden-Lanaye (B)’ is dit uniek Euregionaal gebied ontsloten voor fietsers en wandelaars. Het gebied Eijsden-Margraten en de Voerstreek oostelijk en het Sint Pietersberggebied westelijk. 

Voor bewoners aan beide zijden van de Maas vormt de veerverbinding een aantrekkelijke voorziening om elkaars dorpen te bezoeken! Dankzij deze verbinding hoeven fietsers in de maanden april t/m oktober niet over de brug van Lixhe. 

Natuurlijk biedt zich hier de combinatie met een mooie fietstocht in de regio rond Eijsden en het Sint Pietersberg gebied aan.

Let ook op de bewegwijzerde fiets- en wandelroute ‘Ontdek Eijsden aan de Maas’, een 23 kilometer lange toeristische route langs pittoreske dorpskernen en mooie landschappen. Startlocatie fietsroute en: Bat - nabij Diepstraat, Oude Kern Eijsden. 

Bij een hoge stand van de Maas, te sterke stroming en/of bij windkracht 5 - 6 en in alle andere situaties waaraan risico’s zijn verbonden, mag niet worden gevaren. De veiligheid van de gebruiker staat voorop.

Openingstijden


Raadpleeg altijd de website voor de actuele dienstregeling.Toegankelijkheid


Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Routes in de buurt

Leuks in de buurt!