Veilig op pad in tijden van corona

Reizen in rode en oranje gebieden in het buitenland worden afgeraden door de overheid. Geniet van je vakantie in eigen land. Waar kan dat beter dan in Zuid-Limburg, het beroemde stukje 'buitenland' binnen de landsgrenzen?

Ga veilig op pad in Zuid-Limburg.

Het voet- en fietsveer ‘Cramignon’ Eijsden-Margraten

Dankzij de ‘Voet- en fietsveer Eijsden-Lanaye (B)’ is dit uniek Euregionaal gebied ontsloten voor fietsers en wandelaars. Het gebied Eijsden-Margraten en de Voerstreek oostelijk en het Sint Pietersberggebied westelijk. 

Voor bewoners aan beide zijden van de Maas vormt de veerverbinding een aantrekkelijke voorziening om elkaars dorpen te bezoeken! Dankzij deze verbinding hoeven fietsers in de maanden april t/m oktober niet over de brug van Lixhe. Natuurlijk biedt zich hier de combinatie met een mooie fietstocht in de regio rond Eijsden en het Sint Pietersberg gebied aan.

Let ook op de bewegwijzerde fiets- en wandelroute ‘Ontdek Eijsden aan de Maas’, een 23 kilometer lange toeristische route langs pittoreske dorpskernen en mooie landschappen. Startlocatie fietsroute en: Bat - nabij Diepstraat, Oude Kern Eijsden. 

Bij een hoge stand van de Maas, te sterke stroming en/of bij windkracht 5 - 6 en in alle andere situaties waaraan risico’s zijn verbonden, mag niet worden gevaren. De veiligheid van de gebruiker staat voorop.

Let op: raadpleeg altijd de website voor de actuele openingstijden!

Openingstijden en tarieven


De 'Cramignon' vaart elk half uur. Dagelijks (van maandag tot en met zondag) vanaf 17 maart tot en met de herfstvakantie.

Maart van 10.00-18.00 uur.
April van 10.00-18.00 uur.
Mei van 10.00-20.00 uur.
Juni van 10.00-20.00 uur.
Juli van 10.00-20.00 uur.
Augustus van 10.00-20.00 uur.
September van 10.00-20.00 uur.
Oktober van 10.00-18.00 uur.

Tarieven
Per persoon per overzetting: € 1,-.
Kinderen tot 6 jaar: gratis.
Kinderen van 6 tot 12 jaar: € 0,50
10-ritten-seizoenskaart (1 seizoen geldig): €  8,-.

Toegankelijkheid


Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Routes in de buurt

Leuks in de buurt!