Amstel Gold Race 18 april

Zondag 18 april is de Amstel Gold Race. Houd rekening met verkeersmaatregelen rondom Valkenburg, Geulhem, Bemelen en Berg en Terblijt. Het parcours is afgesloten en niet toegankelijk voor publiek. Bekijk de details.

Blijf zoveel mogelijk thuis en maak geen onnodige reizen is het dringende advies van de overheid. Wil je op pad in Zuid-Limburg of heb je er een huisje gehuurd? Ga veilig op pad.

Het Ponttor

Het Ponttor

Pontwall 18
Aken (Duitsland)
Het Ponttor, in de 17e en 18e eeuw ook wel Brückenpforte of Brückenthor genoemd, is een stadspoort gebouwd in de 14e eeuw en maakte deel uit van de buitenste stadsmuren van de Duitse stad Aken. Het Ponttor behoorde tot de vier belangrijkste poorten (Ponttor, Kölntor, Marschiertor en Jakobstor) van de vestingwerken van Aken.

Het Ponttor had als equivalent in de binnenste stadsmuren de Pontmitteltor. De beide poorten waren met elkaar verbonden via de Pontstraße, wat tegenwoordig een gezellige uitgaansstraat is. Het Ponttor is samen met het Marschiertor in het zuiden één van de twee torens die nog aanwezig zijn. In vroegere tijden bezat de vrije rijksstad Aken maar liefst elf stadspoorten.
Het Ponttor - Foto 0

Openingstijden en tarieven


-

Toegankelijkheid


Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Meer van Het Ponttor

Routes in de buurt

Leuks in de buurt!