Op vakantie in Zuid-Limburg na de wateroverlast

Zuid-Limburg herstelt van de watersnood. De rivieren en beken kabbelen inmiddels weer rustig door de heuvels. Je bent van harte welkom! De meeste bedrijven zijn weer open en staan klaar om jou gastvrij te ontvangen. Maar op enkele plekken is er flinke waterschade als gevolg van de overstromingen. Waar is er nog wateroverlast en waar niet? Waar kan ik op vakantie of een dagje uit? Wij helpen je weer veilig op weg.

 

 

 

Het Ponttor

Het Ponttor

Pontwall 18
Aken (Duitsland)
Het Ponttor, in de 17e en 18e eeuw ook wel Brückenpforte of Brückenthor genoemd, is een stadspoort gebouwd in de 14e eeuw en maakte deel uit van de buitenste stadsmuren van de Duitse stad Aken. Het Ponttor behoorde tot de vier belangrijkste poorten (Ponttor, Kölntor, Marschiertor en Jakobstor) van de vestingwerken van Aken.

Het Ponttor had als equivalent in de binnenste stadsmuren de Pontmitteltor. De beide poorten waren met elkaar verbonden via de Pontstraße, wat tegenwoordig een gezellige uitgaansstraat is. Het Ponttor is samen met het Marschiertor in het zuiden één van de twee torens die nog aanwezig zijn. In vroegere tijden bezat de vrije rijksstad Aken maar liefst elf stadspoorten.
Het Ponttor - Foto 0

Openingstijden en tarieven


-

Toegankelijkheid


Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Routes in de buurt

Leuks in de buurt!