Detail

Gemeentelijk Sportpark Kaalheide

Parkstraat
Kerkrade
Het Gemeentelijk Sportpark Kaalheide is een voetbal- en atletiekstadion in de wijk Kaalheide te Kerkrade. Het Gemeentelijk Sportpark Kaalheide is bekend als het stadion van voetbalclub Roda JC. Tot en met het seizoen 1999/2000 speelde Roda JC hier alle wedstrijden.  

Het Gemeentelijk Sportpark Kaalheide werd in 1946 gebouwd en in 1952 geopend. Het Gemeentelijk Sportpark Kaalheide bood tijdens hoogtijdagen plaats aan bijna 25.000 toeschouwers. Op 14 mei 2000 speelde Roda JC de laatste officiële wedstrijd in het Gemeentelijk Sportpark Kaalheide. Roda JC won van AZ met 3-2 voor circa 10.000 bezoekers. 

Tegenwoordig worden er nog wel (internationale) atletiekwedstrijden georganiseerd. Tevens worden nog vele werkzaamheden door Roda JC bij het Gemeentelijk Sportpark Kaalheide uitgevoerd, sinds enkele jaren is Kaalheide tot een trainingscomplex omgevormd. 

Jong Roda JC, de beloften en de jeugdelftallen van de Roda JC Voetbalacademie werken hier hun trainingen en wedstrijden af. Het eerste elftal werkt vanaf het seizoen 2014-2015 de trainingen in het Parkstad Limburg Stadion af. 

Openingstijden


Het Gemeentelijk Sportpark Kaalheide is niet vrij toegankelijk.

Toegankelijkheid


Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Routes in de buurt

Leuks in de buurt!