Fruitbedrijf Huids

Fruitbedrijf Huids

Sinds 1924 worden bij Hoeve Huids appels en peren geteeld. In het begin aan hoogstambomen met in hun schaduw grazende koeien, tegenwoordig aan laagstam. Het bedrijf bestaat momenteel uit 28 hectare appels, 6 hectare peren en 1 hectare zoete kersen. Sinds 2018 is de productie van cider hieraan toegevoegd.

Landschap en klimaat
Op de rand van het plateau in het heuvelland staan de bomen met hun wortels in de Limburgse Löss. Klimaatverandering vormt hier een steeds grotere uitdaging. De bomen en het fruit staan blootgesteld aan weersinvloeden zoals nachtvorst, zon en hagel. Met hagelkanonnen, de aanleg van een waterbassin en de overkapping van de kersen wordt er schade voorkomen.

Aangeplante rassen
De appelsoorten zijn Delcorf, Wellant, Elstar, Joly Red en Junami. In de perenboomgaard zijn de Conference en Doyenné de Comice peren te vinden. De zoete kersen zijn van de rassen Kordia, Korvick, Karina, Regina, Simone Lapins en Sweetheart.

Ciderproces
De gangbare fruitsoorten die gebruikt worden voor de cider zijn de Elstar appel en Conference peer. Deze worden vermalen en tot sap geperst. De suikers en zuren worden gemeten en er wordt een gist toegevoegd.

Behalve de benodigde gist en sulfiet bevat de cider geen andere toevoegingen die het aroma en de uiteindelijke smaak kunnen beïnvloeden. Om de cider te voorzien van extra aroma’s, worden er hoogstam appels zoals Red Devil toegevoegd. Je ziet deze staan in de fruitboomgaard aan de Rijksweg tussen Berg en Terblijt en Vilt. 

Deze combinatie maakt de appelcider tot een frisse dorstlesser waarmee Fruitbedrijf Huids het gevoel van saamhorigheid en bourgondisch genieten wil overbrengen aan de consument.
Fruitbedrijf Huids - Foto 0
Fruitbedrijf Huids - Foto 1
Fruitbedrijf Huids - Foto 2
Fruitbedrijf Huids - Foto 3

Openingstijden en tarieven


 

Toegankelijkheid


Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Verstuur een e-mail


Verstuur een mail naar Fruitbedrijf Huids. Je bericht wordt na een klik op “Verstuur” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Visit Zuid-Limburg met jouw persoonsgegevens omgaat.
Niet alle waardes zijn juist ingevuld. Pas de gegevens aan en probeer het nogmaals.

Routes in de buurt

Leuks in de buurt!

Nederland in lockdown

Blijf zoveel mogelijk thuis en vermijd drukte is het advies van de overheid. Wil je op pad in Zuid-Limburg of heb je er een huisje gehuurd? Ga veilig op pad.