Detail

Fruitbedrijf Huids

Sinds 1924 worden bij Hoeve Huids appels en peren geteeld. In het begin aan hoogstambomen met in hun schaduw grazende koeien, tegenwoordig aan laagstam. Het bedrijf bestaat momenteel uit 28 hectare appels, 6 hectare peren en 1 hectare zoete kersen. Sinds 2018 is de productie van cider hieraan toegevoegd. Deze fruitgaarden zijn tevens onderdeel van de Route des Vins Berg en Terblijt - Houthem St. Gerlach. 

Landschap en klimaat
Op de rand van het plateau in het Heuvelland staan de bomen met hun wortels in de Limburgse löss. Klimaatverandering vormt hier een steeds grotere uitdaging. De bomen en het fruit staan blootgesteld aan weersinvloeden zoals nachtvorst, zon en hagel. Met hagelkanonnen, de aanleg van een waterbassin en de overkapping van de kersen wordt er schade voorkomen.

Aangeplante rassen
De aangeplante appelsoorten zijn Delcorf, Wellant, Elstar, Joly Red en Junami. In de perenboomgaard zijn de Conference en Doyenné de Comice peren te vinden. De zoete kersen zijn van de rassen Kordia, Korvick, Karina, Regina, Simone Lapins en Sweetheart.

Ciderproces
De gangbare fruitsoorten die gebruikt worden voor de cider zijn de Elstar appel en Conference peer. Deze worden vermalen en tot sap geperst. De suikers en zuren worden gemeten en er wordt een gist toegevoegd. 

Behalve de benodigde gist en sulfiet bevat de cider geen andere toevoegingen die het aroma en de uiteindelijke smaak kunnen beïnvloeden. Om de cider te voorzien van extra aroma’s, worden er hoogstam appels zoals Red Devil toegevoegd. Vervolgens start het vergistingsproces, waarna een frisse blend wordt gemaakt. Verder zijn er nog andere smaken waarbij eigen honing of kersenlikeur wordt toegevoegd.  

Deze combinatie maakt de appelcider tot een frisse dorstlesser waarmee Fruitbedrijf Huids het gevoel van bourgondisch genieten wil overbrengen. 

Wist je dat?

Wil je graag cider van Fruitbedrijf Huids bestellen? Stuur een berichtje naar 06-30974790 of mail je bestelling hieronder!
+3

Openingstijden


Bezoek de Fruit-o-maat en geniet elke dag van vers fruit!

Toegankelijkheid


Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Verstuur een e-mail


Verstuur een mail naar Fruitbedrijf Huids. Je bericht wordt na een klik op “Verstuur” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Visit Zuid-Limburg met jouw persoonsgegevens omgaat.
Niet alle waardes zijn juist ingevuld. Pas de gegevens aan en probeer het nogmaals.

Routes in de buurt

Leuks in de buurt!