Veilig op pad in tijden van corona

Blijf zoveel mogelijk thuis en maak geen onnodige reizen is het dringende advies van de overheid. Wil je op pad in Zuid-Limburg of heb je er een huisje gehuurd? 

Ga veilig op pad.

Fort Sanderbout

Fort Sanderbout

Fort Sanderbout 10
Sittard
De historische binnenstad van Sittard kent veel verborgen pareltjes. Zoals Fort Sanderbout. Verscholen in de oostelijke schootsvelden bij de Putstraat ligt dit enige zichtbare bolwerk uit de oude vestingwerken van Sittard. Het is één van de laatste getuigen van een bewogen geschiedenis.  

Binnen in Fort Sanderbout neemt de organisatie je mee in die geschiedenis. Het fort herbergt drie exposities: verdediging door de eeuwen heen, Joodse begraafplaats en wijngaard. Drie totaal verschillende thema’s die samen het verhaal van Sittard vertellen. Een vestingstad waar verdediging, religie en voeding van levensbelang waren.
Fort Sanderbout - Foto 0

Openingstijden en tarieven


Fort Sanderbout is toegankelijk op elke eerste zaterdag van de maand, in combinatie met een wandeling van de Geheime Tuinen Sittard.

Bezoek Fort Sanderbout tijdens Open Monumentendag op 12 september van 13.00-18.00 uur en 13 september van 11.00-17.00 uur.

Toegankelijkheid


Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Routes in de buurt

Leuks in de buurt!