Detail

Fort Sanderbout

Fort Sanderbout 10
Sittard
De historische binnenstad van Sittard kent veel verborgen pareltjes. Zoals Fort Sanderbout. Verscholen in de oostelijke schootsvelden bij de Putstraat ligt dit enige zichtbare bolwerk uit de oude vestingwerken van Sittard. Het is één van de laatste getuigen van een bewogen geschiedenis. 
 
Tegenover het fort vindt men de Wijngaard Fort Sanderbout. De wortels van de druivenranken halen hun voeding uit de eeuwenoude schootsvelden. Een gedreven clubje vrijwilligers verzorgt de druivenranken met veel liefde en toewijding. Binnen in het Fort maken ze op ambachtelijke wijze heerlijke wijn van hun pinot noir en pinot gris druiven: de Zittesje Wien van de Wal.

Het fort herbergt nu drie exposities: verdediging door de eeuwen heen, Joodse begraafplaats en wijngaard. Drie totaal verschillende thema’s die samen het verhaal van Sittard vertellen. Een vestingstad waar verdediging, religie en voeding van levensbelang waren.

Archeo Route Limburg
Met de Archeo Route Limburg ontdek je de verhalen achter de Limburgse geschiedenis en archeologie. De belangrijkste plekken van deze route zijn gemarkeerd met een kunstwerk in de vorm van een speer.

Openingstijden


Fort Sanderbout is toegankelijk op elke eerste zaterdag van de maand, in combinatie met een wandeling van de Geheime Tuinen Sittard.

Toegankelijkheid


Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Routes in de buurt

Leuks in de buurt!