Van harte welkom!

Zowel Visit Zuid-Limburg als de lokale ondernemers doen er alles aan om recreëren zo inspirerend, ontspannen en veilig mogelijk te laten verlopen. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Ga veilig op pad in Zuid-Limburg

 

ENCI-groeve Maastricht

ENCI-groeve Maastricht

Lage Kanaaldijk 115
Maastricht
De ENCI-groeve is nu nog volop in ontwikkeling. Bezoekers zien er bedrijvigheid, maar ook natuurontwikkeling. In 2018 gaat die eerste volledig stoppen. De mergelwinning in de ENCI-groeve komt dan tot een eind. Er wordt dan een punt gezet achter een periode van 100 jaar mergelwinning. Het gebied komt dan grotendeels in beheer van Natuurmonumenten. Echter, er valt nu al meer dan genoeg te genieten in dit gebied. Bezoekers kunnen er al heerlijk wandelen en genieten van fantastische uitzichten over de groeve en de stad Maastricht. De natuur die hier ontstaan is, is nu al ongekend. Vanaf het uitzichtplateau hebben bezoekers een grandioos uitzicht dat iedereen zeker een keer gezien moet hebben. Absoluut een aanrader!
ENCI-groeve Maastricht - Foto 0
ENCI-groeve Maastricht - Foto 1
ENCI-groeve Maastricht - Foto 2

Openingstijden en tarieven


Het wandelpad door de groeve is vanaf april tot 1 september dagelijks geopend van 8.00-20.00 uur. Van 1 september tot 1 april is de groeve geopend van 9.00-17.00 uur. Van beiden kanten, vanaf de trap einde Luikerweg en vanaf Chalet d’n Observant (Lage Kanaaldijk voorbij nummer 115) kunnen bezoekers als voetganger de groeve in. De groeve is door de hoogteverschillen niet toegankelijk voor mindervaliden. Honden zijn niet welkom in de groeve.

Toegankelijkheid


Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Routes in de buurt

Leuks in de buurt!