Op vakantie in Zuid-Limburg na de wateroverlast

Zuid-Limburg herstelt van de watersnood. De rivieren en beken kabbelen inmiddels weer rustig door de heuvels. Je bent van harte welkom! De meeste bedrijven zijn weer open en staan klaar om jou gastvrij te ontvangen. Maar op enkele plekken is er flinke waterschade als gevolg van de overstromingen. Waar is er nog wateroverlast en waar niet? Waar kan ik op vakantie of een dagje uit? Wij helpen je weer veilig op weg.

 

 

 

De Kluis op de Sjaasberg

De Kluis op de Sjaasberg

Bovenin het bos tussen Valkenburg en Walem, op de Sjaasberg, ligt een tot de verbeelding sprekende kluizenaarswoning met kapel. Het is ooit gebouwd door de toenmalige kasteelheer van Schaloen. 

Al sinds 1688 tot 1930 hebben hier kluizenaars gewoond, wel zestien verschillende. Elk droegen ze op hun eigen wijze een bijdrage aan dit mysterieuze monument. Naast de woning en de kapel staan dertien kruiswegstaties in een kring. 

Naar deze plek vindt sinds 1758 een bedevaart plaats, steeds op de laatste zondag van juni: de Sjaasbergergank. Deze traditie is UNESCO Immaterieel Cultureel Erfgoed van Nederland. 

Boven op de Sjaasberg heb je bovendien een geweldig uitzicht over het Geuldal.
De Kluis op de Sjaasberg - Foto 0
De Kluis op de Sjaasberg - Foto 1
De Kluis op de Sjaasberg - Foto 2
De Kluis op de Sjaasberg - Foto 3

Openingstijden en tarieven


   

Toegankelijkheid


Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Verstuur een e-mail


Verstuur een mail naar De Kluis op de Sjaasberg. Je bericht wordt na een klik op “Verstuur” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Visit Zuid-Limburg met jouw persoonsgegevens omgaat.
Niet alle waardes zijn juist ingevuld. Pas de gegevens aan en probeer het nogmaals.

Routes in de buurt

Leuks in de buurt!