Detail

Clemensdomein

Groeneweg 2 & 4
Brunssum
Het Clemensdomein is een plek met een hoge cultuurhistorische waarde en is uitgeroepen tot de meest spirituele plek van Nederland en recentelijk genomineerd voor de inspiratieprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds. 

Het Clemensdomein omvat het monumentale Clemenskerkje, de Lourdesgrot, het Grafmonument van de baron en barones de Negri en het Bezoekerspaviljoen. Het park is gedeeltelijk omgeven door een kloostermuur!

Benieuwd naar de verhalen of een kijkje binnen nemen? Bekijk de 360-graden tour of beluister de audiotour. Beide tours zijn ook toegankelijk door de qr-codes op het gevelbordje bij de kerk te scannen. 

Regelmatig vinden hier concerten, lezingen en conferenties plaats en is aangewezen tot burgerlijke huwelijkslocatie, de Clemenskerk en het bezoekerspaviljoen kunnen tevens gehuurd worden voor hier passende activiteiten.
+6

Openingstijden


Het park is vrij te bezoeken. Openingstijden bezoekerspaviljoen: iedere zondag van 12.00-16.00 uur en bij activiteiten. Gedurende de openingstijden kunnen bezoekers het Clemenskerkje bezichtigen.
In het bezoekerspaviljoen is het mogelijk om een kop koffie, thee of fris met een stukje vlaai te nuttigen.

Toegankelijkheid


Het Clemensdomein is ook voor gehandicapten toegankelijk. Een invalidentoilet is aanwezig.

Verstuur een e-mail


Verstuur een mail naar Clemensdomein. Je bericht wordt na een klik op “Verstuur” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Visit Zuid-Limburg met jouw persoonsgegevens omgaat.
Niet alle waardes zijn juist ingevuld. Pas de gegevens aan en probeer het nogmaals.

Routes in de buurt

Leuks in de buurt!