Detail

Brukt & Ateljee

Het moment dat je bij Brukt & Ateljee binnenstapt, waan je je letterlijk en figuurlijk terug in de tijd. Aan de Everstraat 34 te Einighausen zijn een voormalige paardenstal en oude schuur na een jarenlange verbouwing omgetoverd tot een heus museumwinkeltje uit grootmoeders tijd. 

Hier wordt het leven in vroeger dagen met behulp van talloze gebruiksvoorwerpen in themahoekjes geëtaleerd. Een bezoek aan Brukt & Ateljee is dan ook voor menigeen een onverwachte trip down memory lane!

Toch zijn het niet alleen maar oude spullen die er te zien zijn. De brocante spullen vormen namelijk een prachtige setting voor het tonen van oogstrelende eigentijdse gebruiksvoorwerpen van hedendaagse vormgevers en bezielde kunstwerken van (veelal regionale) kunstenaars.

Deze verrassende combinatie van brocante, kunst en eigentijds design is op zich al een bezoekje waard. Maar het is des te leuker dat een heleboel van de vintage spulletjes, designobjecten en kunstwerken, ook nog te koop zijn!

Brukt & Ateljee is gelegen in het dorpje Einighausen, net op de grens van Zuid-Limburg, vlakbij Sittard. Het dorp is in de wijde omgeving bekend om zijn jaarlijks terugkerend evenement Oude Ambachten Einighausen. 

Daarnaast geniet het dorp ook bekendheid vanwege de vele oude, goed gerestaureerde boerderijen met hun karakteristieke poorten. 

Achter één van deze poorten is door de bewoners Dré en Sylvia de afgelopen jaren hard gewerkt om hun grote droom van museum/galerie/vintagewinkel te realiseren. In de vorm van Brukt & Ateljee is deze droom werkelijkheid geworden!

Benieuwd? Kom dan eens gezellig langs tijdens een van de open-poort-weekenden. Neem dan vooral de tijd om lekker te snuffelen tussen de vele brocante spulletjes, stil te staan bij de kunstvoorwerpen van exposanten, of terug in de tijd te reizen bij het zien van de vele gebruiksvoorwerpen uit vroegere dagen, zoals deze staan opgesteld in de museale presentatie.

Het genieten begint trouwens al meteen achter de poort op de pittoreske binnenplaats! Kortom, een bezoekje meer dan waard! Naast de reguliere openingstijden worden op de website en de socials eventuele extra openingsdagen vermeld.  

Wist je dat?

Bij een bezoek aan Brukt & Ateljee:

Maak je een reis terug in de tijd bij het zien van de vele oude gebruiksvoorwerpen.

Neem je een kijkje in de rijke fantasie van kunstenaars en vormgevers.

Kun je heerlijk snuffelen en bijzondere, brocante hebbedingetjes vinden.
+21

Openingstijden


In maart tijdens de oneven weekenden (eerste, derde en vijfde) van de maand geopend.

De openingsdagen op een rij:
Zaterdag 16 en zondag 17 maart.
Zaterdag 30 maart, paaszondag 31 maart.
Extra: paasmaandag 1 april.
Alle dagen tussen 12.30-17.00 uur geopend.

Raadpleeg de website en de socials voor aanvullende informatie over de bezoekmogelijkheden buiten de reguliere openingstijden.

Toegankelijkheid


Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Verstuur een e-mail


Verstuur een mail naar Brukt & Ateljee. Je bericht wordt na een klik op “Verstuur” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Visit Zuid-Limburg met jouw persoonsgegevens omgaat.
Niet alle waardes zijn juist ingevuld. Pas de gegevens aan en probeer het nogmaals.

Routes in de buurt

Leuks in de buurt!