Van harte welkom!

Geniet van je vakantie in eigen land. Waar kan dat beter dan in Zuid-Limburg, het beroemde stukje 'buitenland' binnen de landsgrenzen?

Ga veilig op pad in Zuid-Limburg

 

Bronzen maquette oude kern Oirsbeek anno 1900

Bronzen maquette oude kern Oirsbeek anno 1900

Grachtstraat 1
Oirsbeek
Op het nieuwe plein voor de kerk in Oirsbeek staat vanaf november 2020 een bronzen maquette van de oude dorpskern zoals deze er 100 jaar geleden uitzag. 

Hub Winkens heeft de oude kern van Oirsbeek de afgelopen vijf jaar zorgvuldig en met heel veel passie in 3D detail getekend. Samen met Hugo Schaffrath, Bart Lendfers en de Vereniging Historie Schinnen is dit burger-intitiatief in opdracht gegeven aan kunstenaar Pierre Habets uit Schinnen heeft de kerk en de huizen eromheen op een schaal van 1 op 500 in detail nagemaakt en in brons gegoten.  

Het tot stand komen hiervan is mede mogelijk gemaakt door een kleine honderd bijdragen van (oud) Oirsbeekse inwoners en bedrijven. Het project wordt tevens ondersteund door IBA Bewoners maken Parkstad en de Rabobank Zuid Limburg Oost. 

De Maquette is voorzien van een Braille tekst en QR code zodat de historie van het dorp en de panden na te lezen en te luisteren is. 
Bronzen maquette oude kern Oirsbeek anno 1900 - Foto 0
Bronzen maquette oude kern Oirsbeek anno 1900 - Foto 1

Openingstijden en tarieven


Vrij te bezichtigen

Toegankelijkheid


Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Routes in de buurt

Leuks in de buurt!