Detail

BC mOERveld

Bij BC mOERveld wordt de geschiedenis gecombineerd met duurzame toekomstvisies! Ze nemen je mee op een educatieve reis door de tijd, waarbij de focus ligt op duurzaamheid en innovatie. 

Ontdek de oude technieken en vaardigheden van de Bandkeramiekers en leer hoe deze vandaag de dag nog steeds kunnen bijdragen aan een duurzame toekomst. BC mOERveld dient ook als buitenlokaal voor verschillende partijen die achter deze missie staan.

Op dit moment wordt er op BC mOERveld hard gewerkt aan het bouwen van de eerste Bandkeramische boerderij van Limburg. De bouw van de boerderij is slechts de eerste stap op weg naar een volledige nederzetting, zoals die eruitzag in de tijd van de Bandkeramiekers. 

Het uiteindelijke doel is om een levendige geschiedenis te creëren waar je van kan profiteren. Het maakt niet uit of je jong of oud bent, expert of beginner, bij BC mOERveld draait het om samenwerking en het delen van kennis.

Als passant of bezoeker ben je van harte welkom om bij BC mOERveld te blijven hangen voor een heerlijk kopje koffie en een smakelijke lunch. Vanaf het zonnige terras, omgeven door de rust en kalmte van het aanliggende Bunderbos, heb je een perfect zicht op het unieke bouwwerk. 

Geniet en laat je inspireren onder het genot van een hapje en een drankje. Ben je niet zo van het stilzitten? Nog beter! De bouw is namelijk nog in volle gang! Bezoek de website van BC mOERveld voor meer informatie.
+2

Openingstijden


Bijna altijd geopend op woensdag, zaterdag en zondag van 12.00-17.00 uur.

Gesloten op:24, 25, en 31 december, 1 januari.
Parkeren kan aan de Heerenstraat. De laatste circa 300 meter dien je te voet of met de fiets via de Hazenstraat af te leggen om BC mOERveld te bereiken.
Neem contact op met BC mOERveld om je aan te melden voor activiteiten die aangeboden worden, of reserveer BC mOERveld voor een dagdeel om je eigen activiteit, workshop of cursus te organiseren.

Toegankelijkheid


Er zijn nog geen gehandicaptenvoorzieningen voorhanden, hierdoor is het momenteel moeilijk toegankelijk voor rolstoelen en mensen met een beperkte mobiliteit.
Het is de bedoeling om in de toekomst de toegankelijkheid te verbeteren en gehandicaptenvoorzieningen te implementeren.

Verstuur een e-mail


Verstuur een mail naar BC mOERveld. Je bericht wordt na een klik op “Verstuur” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Visit Zuid-Limburg met jouw persoonsgegevens omgaat.
Niet alle waardes zijn juist ingevuld. Pas de gegevens aan en probeer het nogmaals.

Routes in de buurt

Leuks in de buurt!