detail

Rondleiding door de Steenkolenmijn

Het ondergrondse dagje uit in Zuid-Limburg. Ontdek de wereld van de mijnbouw in een mysterieuze omgeving onder de grond. 

Je begint met de unieke promotiefilm van de Staatsmijnen (DSM) uit het midden van de jaren zestig in een ondergrondse filmzaal die in mijnbouwstijl is ingericht. Daarna leidt één van de mijngidsen je rond. 

Alle machines en apparaten komen uit de steenkolenmijnen en zijn daar echt gebruikt. Na de film bezoek je met een mijngids de wereld van de steenkoolwinning. 

Deze gidsen zijn ex-mijnwerkers, komen uit mijnwerkers families of hebben een andere bijzondere band met de mijnwerkerswereld. Door hun verhalen beleef je die harde maar indrukwekkende wereld van de mijnwerkers. 

De rondleiding is een reis door het verleden langs de machines, die werden gebruikt om kolen te winnen. Elk bezoek is anders. Bij de steenkolenmijn werken mijngidsen met een zeer ruime ondergrondse ervaring of veel kennis daarover. 

Elke gids vertelt zijn eigen verhaal, met de nodige humor.

Je mag de steenkolenmijn ook bezoeken met je hond, mits aangelijnd natuurlijk.
+12

Groepsgrootte


Minimaal 1 persoon en maximaal 1000 personen

In overleg is iedere groepsgrootte mogelijk. Vanaf twintig personen gelden de groepsprijzen.

Duur


75 minuten

Prijs


Kinderen tot en met 17 jaar: € 11,-. Volwassenen: € 14,-.

Informatie en reserveren


Stel je vraag aan Steenkolenmijn

Wil je meer informatie over Rondleiding door de Steenkolenmijn, vul dan dit contactformulier in. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd naar Steenkolenmijn. In onze privacy verklaring staat hoe Visit Zuid-Limburg met jouw persoonsgegevens omgaat. Om jouw vraag zo goed mogelijk te beantwoorden, vinden wij het prettig als je ons al zoveel mogelijk informatie geeft via het contactformulier. Denk hierbij aan:
  • de datum die je in gedachten hebt
  • het aantal (verwachte) personen
  • jouw telefoonnummer om ook telefonisch contact met je op te kunnen nemen
Niet alle waardes zijn juist ingevuld. Pas de gegevens aan en probeer het nogmaals.