detail

Het Auvermenkes Mysterie

Toeristische Werkgroep Maaskentj heeft in samenwerking met de gemeente Stein, Visit Zuid-Limburg en Buiten Zinnen een bijzondere familietocht ontwikkeld: het Auvermenkes Mysterie.

Een unieke activiteit van ongeveer twee uur in en rondom kasteel Stein, voor jong en oud. Gewapend met een rugzak vol attributen, waaronder een metaaldetector, ga je op verschillende manieren op zoek naar de ondergrondse gang van de Auvermenkes.

Uit oude verhalen blijkt dat er heel lang geleden Auvermenkes leefden in en rondom het kasteel Stein. Ze woonden in de kelders van het kasteel waar ze allerlei klusjes deden. 

Deze kabouters waren vooral ‘s nachts in de weer en waren niet alleen klein maar vaak ook onzichtbaar. Ze leefden in geheime ondergrondse kelders en gangen die tegenwoordig nog steeds bestaan maar vaak onvindbaar zijn.

Tijdens deze activiteit ga je op zoek naar de ingang van zo’n geheime ondergrondse gang! Om deze te ontdekken ga je vijf verschillende opdrachten doen in en rondom het gebied van de Fontein. 

Elke oplossing van een opdracht helpt je een stukje verder en uiteindelijk zal je voor de geheime ingang van een ondergrondse gang komen te staan.

Muzikale kennis, puzzelen, speuren naar letters op verschillende plekken en met de metaaldetector ga je aan de slag. Al deze competenties zul je nodig hebben om de oplossing te vinden.

Deze activiteit is geschikt als gezinsuitje, teambuilding, groepsuitje of familiedag en duurt twee tot tweeënhalf uur.
Geschikt voor kleine en grote groepen en leuk voor jong en oud!
Kinderen moeten altijd onder begeleiding zijn van minimaal één betalende volwassene.

De kosten bedragen:
  • Volwassenen € 13,50 per persoon.
  • Kinderen 5 t/m 12 jaar € 8,50 per persoon.
  • Kinderen tot 5 jaar: gratis.
  • Alleen te wandelen op dinsdag t/m zondag.
  • Starten kan vanaf 10.00 uur, laatste starttijd: 18.00 uur.

Groepsgrootte


Minimaal 6 personen

Zijn jullie met meer dan zes personen, neem dan contact op met Gasterie de Fontein via info@gasteriedefontein.nl

Duur


2 uur

Prijs


€ 13,50.

Tickets

Kijk voor meer tickets op www.tickli.nl

Informatie en reserveren


Stel je vraag aan Gasterie de Fontein

Wil je meer informatie over Het Auvermenkes Mysterie, vul dan dit contactformulier in. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd naar Gasterie de Fontein. In onze privacy verklaring staat hoe Visit Zuid-Limburg met jouw persoonsgegevens omgaat. Om jouw vraag zo goed mogelijk te beantwoorden, vinden wij het prettig als je ons al zoveel mogelijk informatie geeft via het contactformulier. Denk hierbij aan:
  • de datum die je in gedachten hebt
  • het aantal (verwachte) personen
  • jouw telefoonnummer om ook telefonisch contact met je op te kunnen nemen
Niet alle waardes zijn juist ingevuld. Pas de gegevens aan en probeer het nogmaals.