detail

ALFA Bierbrouwerij rondleiding

Rondleiding Alfa Brouwerij compleet verniewd!
De openhaard brandt en door de majolica tapkranen stroomt het Edel Pils. Joseph Meens ontvangt je in het proeflokaal. Een tijd waarin bloemetjesbehang nog hip was en een houten lambrisering nog de standaard. Waan je in de wereld van toen en ontdek de geheimen van de bron!

Bezoek de familiebrouwerij in Schinnen
Zelf ervaren waar en hoe één van de lekkerste bieren van Nederland wordt gebrouwen? Kom dan naar de rondleiding in de bierbrouwerij gelegen in Schinnen, Zuid-Limburg, oftewel de poort naar het heuvellandschap. 

Hier beleef je hoe de familiebrouwerij al 150 jaar lang trouw is gebleven aan de traditie van het authentieke bouwproces. Tijdens de rondleiding in de bierbrouwerij zal er niet alleen letterlijk geproefd worden aan de bieren. 

De medewerkers laten je ook proeven aan de traditie, aan sfeer en aan de typische Limburgse hartelijkheid. Het programma start in het Proeflokaal waar je direct teruggaat in de tijd. 

Een tijd waarin bloemetjesbehang nog hip was en een houten lambrisering nog de standaard was. Je maakt een tijdreis naar de oorsprong van Alfa Bier in 1870 en laat je kennis maken met deze rijkelijke geschiedenis.

Rondleiding
Die kennismaking start in de bioscoopzaal, waar de medewerkers je spelenderwijs uitleg geven over het authentieke brouwproces. Van vroeger tot nu. 

Dat proces maakt al vanaf de start onderdeel uit van de familie en is nooit veranderd. Normen en waarden zijn daarmee nooit verloren gegaan, want er worden geen concessies aan het brouwproces gedaan.

Vervolgens duik je samen de brouwerij in. Een brouwerij die volledig tot leven komt wanneer je er middenin staat. Je krijgt een bijzonder kijkje achter de schermen. 

Alle verschillende afdelingen worden bezocht én de medewerkers nemen je mee naar de enige echte Alfa Bron. Dé bron die al 150 jaar het ‘magische’ ingrediënt voor alle bieren vormt. 

Zo weet jij aan het einde van de rondleiding exact hoe het brouwproces verloopt. Alhoewel, de medewerkers kunnen helaas niet alle geheimen uit de doeken doen, maar dat spreekt natuurlijk voor zich.

Na een tocht door historie en heden van de Alfa familiebrouwerij is het tijd om niet alleen de geest te sterken maar ook het lichaam. De rondleiding wordt in het Proeflokaal afgesloten. 

Hier kun je genieten van, hoe kan het ook anders, een proeverij van de heerlijke Alfa Bieren. Het resultaat van inmiddels vijf generaties familietraditie.

Toegankelijkheid
Het Brouwerijbezoek is toegankelijk voor hulpbehoevenden met uitzondering van de rondleiding in de brouwerij. De medewerkers verwelkomen iedereen graag op deze schitterende locatie in het hart van Zuid-Limburg.

Reserveren
O ja, reserveren is wel noodzakelijk. Reserveren kan alleen direct via de Alfa brouwerij. 

De kosten voor een brouwerijbezoek bedragen € 14,95 per persoon. Gedane reserveringen kunnen niet geannuleerd worden indien je verhinderd bent op het gereserveerde tijdstip.

Groepsgrootte


Minimaal 15 personen

Deze activiteit is ook individueel boekbaar. Je sluit dan aan bij de groep.

Duur


2 uur

Prijs


€ 14,95 per persoon.

Informatie en reserveren


Stel je vraag aan Alfa Brouwerij Schinnen

Wil je meer informatie over ALFA Bierbrouwerij rondleiding, vul dan dit contactformulier in. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd naar Alfa Brouwerij Schinnen. In onze privacy verklaring staat hoe Visit Zuid-Limburg met jouw persoonsgegevens omgaat. Om jouw vraag zo goed mogelijk te beantwoorden, vinden wij het prettig als je ons al zoveel mogelijk informatie geeft via het contactformulier. Denk hierbij aan:
  • de datum die je in gedachten hebt
  • het aantal (verwachte) personen
  • jouw telefoonnummer om ook telefonisch contact met je op te kunnen nemen
Niet alle waardes zijn juist ingevuld. Pas de gegevens aan en probeer het nogmaals.