Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn weer volledig open. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Klein- en Groot Haasdal

Klein- en Groot Haasdal

Ook in Groot- en Klein Haasdal en de Hoofdstraat staan bouwkundige juweeltjes uit het verleden. Eén van de twee meest markante bouwwerken van Schimmert is de watertoren. De grote hoogteverschil-len maakten het bij de aanleg van de streekwaterleiding in het midden van Zuid-Limburg mogelijk om de bouw van de watertorens tot slechts één exemplaar te beperken. Op het hoogste punt in de om-geving, verrees een grote watertoren. De toren kijkt uit over geheel Zuid-Limburg. Het andere mar-kante bouwwerk is de parochiekerk van de H. Remigius, die in neo-gothische stijl door de inwoners werd gebouwd en gefinancierd naar een ontwerp van de bekende architecten Jos en Pierre Cuypers.

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website