20220215 191300

Dagboek van een Herdershond

Beleef de nostalgie

Dagboek van een Herdershond is weer terug! Beleef de tijd van toen met een route langs de opnamelocaties van de serie, de grootse musical van Albert Verlinde en Toneelgroep Maastricht, korte video’s over anekdotes achter de schermen bij de serie en binnenkort ook met begeleide rondleidingen langs de opnamelocaties door Eijsden.

De succesvolle televisieserie Dagboek van een Herdershond bracht eind jaren zeventig nogal wat teweeg in en rond het dorpje Eijsden. De opnames vonden hier plaats en het leek wel alsof het hele dorp meedeed. In de smalle, lieflijke straten werd ruim baan gemaakt voor de regisseur met zijn uiteenlopende eisen. Figuranten werden opgetrommeld, lokale muziek werd gespeeld en zelfs regen werd uit de hemel getoverd.

Crew Diepstraat
Dagboek Van Een Herdershond Figuranten Leden Uit Eijsden K.O.H En Kon.Harmonie Ste Cécile

Wandelroute: door het decor van Dagboek van een Herdershond

De geliefde tv-serie komt opnieuw tot leven in het historische Eijsden. Wandel langs de opnamelocaties en proef de pure nostalgie uit die tijd. Treed in de voetsporen van de toenmalige cast en herbeleef de leukste scènes met de jonge en onhandige kapelaan Odekerke, de strenge pastoor Bonhomme en de knappe Miete.

Ervaar zelf de aantrekkingskracht van het beschermde dorpsgezicht van Eijsden tijdens deze sfeervolle wandeling door het decor van de tv-serie Dagboek van een Herdershond.

De route is vanaf 25 mei verkrijgbaar bij alle Visit Zuid-Limburg Shops, de Visit Zuid-Limburg Servicepunten in Eijsden, Margraten en Noorbeek en bij de diverse restaurants en accommodaties in en om Eijsden.

Door het decor van Dagboek van een Herdershond

Ben je benieuwd naar de wandelroute en de brochure over de succesvolle televisieserie? Neem hieronder alvast een kijkje! Het routeboekje is vanaf 20 mei te bestellen.

Opnamedag
20220215 191318
20220215 191300 (1)
Jongen met een lange jas fietst en kijkt naar de camera

Spektakelmusical Dagboek van een Herdershond

De legendarische televisieserie komt dit voorjaar tot leven in een speciaal gebouwd pop-up theater. In Dagboek van een Herdershond treedt de jonge kapelaan Erik Odekerke in 1914 toe tot een gelovige gemeenschap in Geleen. 

 

 

Ontdek meer over dit evenement

Video’s over ‘achter de schermen'

Marie-Anne vertelt over het ontstaan van het feest favoriete TV-deuntje van de 70- jaren: de openingstune van de serie Dagboek van een Herdershond. Weet je nog? Dat Kapelaan Odekerken van z’n fiets valt? Nu, dat is op het deuntje van de Cramignon!

Meer videoverhalen achter de schermen

Eten en drinken in Eijsden

Neem tijdens en na het wandelen even de tijd om te genieten van een hapje en een drankje.

Blijf je slapen?