20220215 191300

Dagboek van een Herdershond

Beleef de nostalgie

Dagboek van een Herdershond is weer terug! Beleef de tijd van toen met een route langs de opnamelocaties van de serie, de grootse musical van Albert Verlinde en Toneelgroep Maastricht, korte video’s over anekdotes achter de schermen bij de serie en binnenkort ook met begeleide rondleidingen langs de opnamelocaties door Eijsden.

De succesvolle televisieserie Dagboek van een Herdershond bracht eind jaren zeventig nogal wat teweeg in en rond het dorpje Eijsden. De opnames vonden hier plaats en het leek wel alsof het hele dorp meedeed. In de smalle, lieflijke straten werd ruim baan gemaakt voor de regisseur met zijn uiteenlopende eisen. Figuranten werden opgetrommeld, lokale muziek werd gespeeld en zelfs regen werd uit de hemel getoverd.

Wandelroute: door het decor van Dagboek van een Herdershond

De geliefde tv-serie komt opnieuw tot leven in het historische Eijsden. Wandel langs de opnamelocaties en proef de pure nostalgie uit die tijd. Treed in de voetsporen van de toenmalige cast en herbeleef de leukste scènes met de jonge en onhandige kapelaan Odekerke, de strenge pastoor Bonhomme en de knappe Miete.

Ervaar zelf de aantrekkingskracht van het beschermde dorpsgezicht van Eijsden tijdens deze sfeervolle wandeling door het decor van de tv-serie Dagboek van een Herdershond.

De route is verkrijgbaar bij alle Visit Zuid-Limburg Shops, de Visit Zuid-Limburg Servicepunten in Eijsden, Margraten en Noorbeek en bij de diverse restaurants en accommodaties in en om Eijsden.

Door het decor van Dagboek van een Herdershond

Een wandeling van ca. 6,7 km door Eijsden, langs de opnamelocaties van de meest populaire tv-serie uit de jaren ’70, Dagboek van een Herdershond. Start bij Visit Zuid-Limburg Servicepunt Het Familiemuseum en treed in de voetsporen van de toenmalige cast!

Kasteel Eijsden (1)

Rondleidingen langs de opnamelocaties

De gids neemt je mee op pad door het beschermde dorpsgezicht van Eijsden. Bij elke opname locatie worden de scènes en anekdotes opnieuw tot leven gebracht.

Wist je dat?

Tv-serie 'Dagboek van een herdershond' gebruik maakte van de Steenkolenmijn in Valkenburg, als decor voor de opnames. Hiervoor is destijds zelfs een speciaal stukje ‘decor’ gemaakt. Het verhaal speelde zich af tijdens de opkomst van steenkolenmijnen in Limburg, waardoor dit een belangrijke rol had in de serie.

‘Achter de schermen'

Marie-Anne vertelt over het ontstaan van het feest favoriete TV-deuntje van de 70- jaren: de openingstune van de serie Dagboek van een Herdershond. Weet je nog? Dat Kapelaan Odekerken van z’n fiets valt? Nu, dat is op het deuntje van de Cramignon!

Meer videoverhalen achter de schermen

Eten en drinken in Eijsden

Neem tijdens en na het wandelen even de tijd om te genieten van een hapje en een drankje.

Blijf je slapen?