De 5-sterren wandeling door de bossen van Schinveld is bijvoorbeeld een prachtige wandeling waar restaurant De Lier het startpunt van is. De brochure is hier verkrijgbaar. Restaurant de Lier is Servicepunt voor Visit Limburg, hier is het mogelijk om diverse wandel- en fietsroutes, maar ook leuke streekproducten te kopen.
De menukaart wordt vanaf mei geüpdatet, net als de internetpagina. Ook zullen de prijzen aangepast gaan worden. Naast de vertrouwde gerechten, gaat er een wisselende kaart gepresenteerd worden. Zodat je bij elk bezoek verrast wordt met nieuwe keuzes. De vaste sluitingsdag gaat de donderdag worden.
De keuken staat bekend voor de kwaliteit en versheid. De lunchkaart is in deze periode zonder reservering verkrijgbaar. De omstandigheden, van zowel corona, alsook het tekort aan personeel, vragen inventief ondernemerschap. Vandaar de aangepaste constructie om je diner vanaf 17.00 uur (dagelijks mogelijk) een dag eerder te reserveren.
De menukaart kun je op website vinden. Hier kun je dan je keuze vooraf bepalen, en deze bij je reservering doorgeven. Op deze manier, kunnen de medewerkers je gastvrij ontvangen, en bedienen. Wil je overdag een hoofdgerecht nuttigen, dan is dat via een reservering mogelijk. Speciale tosti en uitsmijter de Lier, het broodje pulled pork of taco, en de gerookte zalm met brie.
De gerechten worden bereid met het vlees van de Schotse Hooglanders (die vrij rond lopen in de bossen van Schinveld). Het zuurvlees, maar ook het stoofpotje, de entrecote en de ribeye worden zeer gewaardeerd.
Daarnaast biedt Restaurant de Lier ook heerlijke varkensvleesgerechten van hoge kwaliteit aan. De spareribs zijn een echte traktatie, maar ook de onder andere de saté, is de moeite waard om Restaurant de Lier te bezoeken voor een heerlijk etentje. De borrel vleesplank vleessoorten worden regelmatig veranderd evenals de tapasplank.
Ook is er een vegetarische versie beschikbaar. Het aanbod vegetarisch en veganistisch ontbreekt ook niet op de kaart, en is ruim in keuzes. Broden, vlaaien en bonbons zijn allen huisgemaakt. Ook koolhydraten vrij, gluten- en lactose vrije vlaaien en broden maar ook maaltijden behoren tot de mogelijkheden.
Ook tijdens de steeds wisselende corona maatregelen, kun je toch genieten van je feest of bedrijfsuitje. Het restaurant en terras is ruim genoeg om met de tafels te schuiven, om je samenzijn op afstand toch gezellig te laten verlopen. Informeer en maak je wensen kenbaar.
De invulling van een perfect feest, eten of vergadering, met het budget dat je wenst te besteden, is alles bespreekbaar. Workshops, bridgen, vergaderingen, of trainingen, al deze mogelijkheden biedt Restaurant De Lier aan. Op de website van Visit Zuid-Limburg kun je de bijdrage (blog) van Bert Salden (culinair recensent) betreffende Restaurant De Lier terug vinden.
Kerst vieren in De Lier.
Eerste en tweede kerstdag is Restaurant de Lier voor à la carte diners gesloten. Er is wel de mogelijkheid om je kerstdiner te bestellen, en af te halen.