Detail

Het Wijnstation

Het Wijnstation (wijnbar/wijnwinkel) ligt in het Hart van Sittard, vlak bij de Markt. De medewerkers bezoeken wijnboeren en wijnhuizen en (ver)kopen wijnen die elders niet verkrijgbaar zijn.

Het Wijnstation heeft een sterke voorkeur voor Franse, Italiaanse en Spaanse wijnen, maar ook voor andere Europese wijnen. Van de nieuwe wereld landen zijn overigens ook enkele mooie wijnen beschikbaar.

Het concept is nieuw: je kunt de wijnbar bezoeken om een glas wijn te drinken, maar je kunt ook wijn kopen in de wijnwinkel.

Tevens worden er proeverijen georganiseerd in de wijnbar van woensdag t/m zaterdag op afspraak. De prijs voor een proeverij van zes wijnen en hapjes bedraagt € 35,- per persoon. Er zijn ook kleine proeverijen van drie wijnen en hapjes van € 25,- mogelijk. Oude wijn of High Wine proeverijen zijn ook mogelijk voor € 50,- per persoon. De groep wordt eventueel samengesteld met andere wijnliefhebbers. 

Gedurende de presentatie van de wijnen worden zes wijnen voor het voetlicht gebracht. Bij elke wijn wordt een toelichting gegeven. Een en ander gaat onder begeleiding van verschillende kaas- en vleesplankjes.

Het Wijnstation, je eindpunt na het shoppen of je vertrekpunt (eindstation?) bij een avondje uit. Of neem deel aan één van de proeverijen en leer de fijne kneepjes van het wijnproeven. 

Heb je interesse? Neem dan telefonisch contact op of stuur een e-mail om te reserveren, proost! 

Wist je dat?

In de wijnbar van het Wijnstation zijn 250 wijnen te proeven en te kopen.

Een grote keuze in goede wijnen in een uitnodigende ambiance!

Het Wijnstation, voor de betere wijnen een hele goede keuze!

Openingstijden


Maandag en dinsdag: gesloten.
Woensdag en donderdag van 17.00-22.00 uur geopend.
Vrijdag en zaterdag van 16.00-00.00 uur geopend.
Zondag: reserveren.

Voorzieningen


  • Terras

Toegankelijkheid


Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Verstuur een e-mail


Verstuur een mail naar Het Wijnstation. Je bericht wordt na een klik op “Verstuur” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Visit Zuid-Limburg met jouw persoonsgegevens omgaat.
Niet alle waardes zijn juist ingevuld. Pas de gegevens aan en probeer het nogmaals.

Routes in de buurt

Leuks in de buurt!