Het kampeerseizoen gaat weer van start

Hoera! Het gaat weer over kamperen!

Heerlijk, het is weer voorjaar! De tijd dat de weerapp weer de belangrijkste app op de telefoon wordt, campings in Zuid-Limburg weer open gaan, het gesprek weer gaat of jouw kampeermiddel er al klaar voor is en er kampeerweekendjes gepland worden!

Eindelijk weer uit de stalling

Het mooiste moment vind ik eigenlijk als we onze ‘Bambus’ weer uit de stalling halen. De pruttelende motor (blijft een mooi geluid), de vertrouwde (beetje muffe) geur, de herinneringen en kampeerspulletjes. Ik droom al weg. De zon schijnt, met z’n allen op weg, favoriete muziek aan, alles bij ons en we zien wel wat we tegenkomen. Even stoppen bij dat bijzondere winkeltje met streekproducten, picknicken in de buitenlucht met mooie vergezichten en ’s morgens wakker worden van de vogels in de buitenlucht. Even tijd voor elkaar, je verwonderen over de natuur, nieuwe plekjes ontdekken en mensen ontmoeten.

Ook de campings zijn klaar voor een nieuw kampeerseizoen

Vanwege mijn werk als Hospitality Marketeer, ben ik regelmatig in gesprek met campingeigenaren in Zuid-Limburg. De meesten hebben afgelopen winter hard gewerkt om hun camping weer ‘spic en span’ te maken. Een hoop ondernemers gaan nog een stapje verder en hebben geïnvesteerd om hun camping nog beter te maken. Ik kijk ernaar uit om alle vernieuwingen in de praktijk te ervaren!

Voorjaarsschoonmaak en klusjes

Maar voordat we zo ver zijn, moeten er nog eerst een aantal dingen aangepakt worden. Alle kampeerspullen die tijdelijk in de garage en op zolder stonden verhuizen weer naar ons camperbusje. Er zijn nog wat reparatieklusjes. En natuurlijk eerst een flinke voorjaarsschoonmaak, zodat het weer prettig vertoeven wordt in onze tweede huiskamer en mobiel kantoor. Al doe ik dit met liefde, omdat ik weet dat er weer zulke leuke tijden gaan volgen!

Dromen, plannen en wensenlijstjes

Het is ook weer de tijd van een jaarplanning maken, kampeergidsen door struinen en ideeën opdoen. Er zijn nog diverse campings die we in Zuid-Limburg dit jaar graag aandoen of die nog op het lijstje stonden van vorig jaar.

Kampeerweekendjes met vrienden

Het grappige is dat de mensen om ons heen ook steeds meer het kamperen ontdekken. We gaan dus nog wat gezamenlijke kampeerweekenden plannen in Zuid-Limburg. BBQ en  fles wijn mee, en kom maar op met dat goede weer! Wij zijn er klaar voor! Jullie ook?