Header (1)

Kinder-kampeerparadijs Camping Oriëntal

Wat is er nu leuker om lekker te gaan kamperen met Pinksteren? We hebben een extra dagje vrij, de weersvooruitzichten zijn prima en dochterlief heeft erg veel zin om te zwemmen. Camping Oriëntal biedt een altijd zwemweer garantie, grote speelvelden, een animatieprogramma en ligt dicht bij Maastricht en Valkenburg. Ideaal voor een gezellig Pinksterweekend!

Vriendelijke ontvangst

Bij de receptie worden we vriendelijk ontvangen. We krijgen een duidelijke plattegrond, een boekje met alle informatie en het animatieprogramma voor het Pinksterweekend. Voor ons is al een plekje bij het speelveld gereserveerd. Ideaal, want onze dochter kan hier naar hartenlust spelen. En er zijn een hoop speelkameraadjes in de buurt!

Kampeerveldjes, aan het sportveld of in laantjes

Camping Oriëntal is een grote familiecamping met voor ieder wat wils. Er zijn kampeerveldjes met een speeltoestel in het midden, laantjes centraal gelegen bij het sanitair en ruime plaatsen op een autovrij veld bij het speel- en sportveld (hier staan wij). De plekken liggen er prachtig verzorgd bij. Het gras is keurig gemaaid, dus dat betekent dat de schoenen snel uit kunnen!

Spelen tot de zon onder gaat

Vooraan de camping is een speeltuin, op de kampeerveldjes staan speeltoestellen, maar voor mijn dochter van bijna 6 is het ruime sport- en speelveld de ultieme plek! Hier staan de speeltoestellen waar je als kind altijd van droomt: een tokkelbaan, een grote air trampoline, een speelton en natuurlijk ook de ‘gewone’ speeltoestellen zoals schommels, zandbak, etc. Voor de oudere kinderen is er een groot voetbalveld, volleybalveld en basketbalveld. Wat vooral heel leuk is: veel ruimte om te vliegeren! En dat gaat heel goed, omdat de camping op een plateau ligt en er dus altijd wel een briesje staat.

Altijd zwemmen

Hoewel we veel geluk hebben met het weer, is het in mei vaak nog een beetje fris. Nou, daar heeft Camping Oriëntal iets slims op gevonden. Het zwembad heeft een dak dat open kan. Je kunt dus altijd zwemmen, of het nu regent of niet. Voor de kleintjes is er een peuterbadje, zowel binnen als buiten. Mijn dochter vond vooral de glijbaan erg leuk. Als er animatie is, doen ze er ook waterspelletjes. Vooral voor de oudere kinderen die goed kunnen zwemmen, is dit erg leuk.

Heerlijk en modern sanitair

Ook qua sanitair kun je alle kanten op bij Camping Oriëntal. Zoveel aanbod zie je zelden. Er zijn familiedouches, kinderdouches, babybadjes en zeer ruime douches met een vaste en losse douchekop, zodat je samen kunt douchen. De douches zijn heel ruim, met veel haken en zo gemaakt dat je slippers heerlijk droog blijven! Een goede straal, lekker warm water en zonder muntjes. Mijn dochter wilt thuis ook wel zo’n douche! Ondanks dat de camping vol stond, was alles heel schoon. Je kunt echt merken dat er regelmatig gepoetst wordt en alles goed onderhouden wordt. Dit is echt een groot pluspunt van deze camping.

Animatie

Ontmoet Jet en Fret Pret! Tijdens de schoolvakanties is er volop animatie. Onze dochter geniet van de Jet & Fret Pret shows, liedjes en het knutselen op de Pretzolder. Voor de oudere kinderen zijn er waterspelletjes. Maar ook activiteiten als 'Nacht op de camping' en voetbalwedstrijden en zelfs levend stratego! Ook oudere kinderen hoeven zich hier zeker niet te vervelen!

Hoogtepunt: de Oriëntal Express

Op mijn vraag wat mijn dochter nu het leukste vond aan de camping, noemde ze de Oriëntal Express. Tijdens de schoolvakanties kun je een ritje in een treintje maken over de camping (€ 0,50 p.p.). We zwaaien net zo hard als Willem-Alexander en Máxima en het leuke is dat er onderweg driftig wordt teruggezwaaid door alle kampeerders!

Gunstige ligging

Nu kennen wij de omgeving natuurlijk goed en was er zoveel te doen op de camping, dat wij de camping niet zijn af geweest. Maar je kunt makkelijk met de fiets naar Valkenburg aan de Geul of Maastricht. Er is zelfs een bushalte voor de camping naar beide steden. Of ga lekker wandelen of fietsen. Door het speciale wandelpoortje loop je zo de heuvels in of het dorp Berg en Terblijt. Tip: bezoek de grotten van Geulhem met haar bijzondere rotswoningen (op loopafstand van de camping en te boeken via de receptie).

Meer dan 50 jaar campingervaring

Camping Oriëntal bestaat al meer dan 50 jaar en deze ervaring vind je terug op de camping. Fijn en praktisch sanitair. Met aandacht verzorgde kampeerplaatsen met keurig gemaaid gras en geschoren hagen. Een mooi en goed verzorgd zwembad. Een campingwinkel met een ruim assortiment, een snackbar, kantine, wasserette. Kortom, aan alles is gedacht. De familie Bemelmans doet al meer dan 50 jaar haar best om haar kampeerders een leuke vakantie te bezorgen. Gestart als boerderijcamping in 1965 en inmiddels uitgegroeid tot een moderne familiecamping met comfort en gericht op kinderen van alle leeftijden. Wij hebben een geslaagd Pinksterweekend gehad en onze dochter (en wij ook trouwens) komt heel graag nog een keertje terug!