IMG 1276

Heerlen overtreft alle verwachtingen met WinterTijd

Massaal trekken mensen van heinde en verre naar Heerlen, want daar is dit jaar flink uitgepakt voor het neerzetten van de perfecte kerstsfeer. WinterTijd, zo heet het festijn. Een enorme tipi-tent met elke avond live-muziek, een schaatsbaan, een ijsglijbaan, schommels, kampvuurtjes, een glazen wintercafé om biertjes te drinken… gezelliger kan bijna niet. Nog tot en met 6 januari gratis te bezoeken!

Bekijk de vlog!

“Ik breng ze zo terug, ik hoef alleen maar even wat te filmen,” zeg ik tegen de dame bij de schaatsverhuur. Ruim een uur later lever ik ze weer in. De tijd is me ontgaan, want ik was als een kind zo blij op het ijs. Heel even was ik vergeten dat ik eigenlijk kwam om te vloggen over hoe gezellig het is in mijn eigen stad Heerlen. En dat is het echt, zonder flauwekul. Het Pancratiusplein is omgetoverd in een Winter Wonderland. Je krijgt er natuurlijk ook snert en schnaps.

Elke avond is er een (muziek)programmering in het wintercafé naast de 600 m2 grote schaatsbaan of in de tipitent op de Bongerd. Bovendien kunnen ook de kids hun lol op met de 6 meter hoge glijbaan (die serieus best hard gaat), schommels, kampvuren en de enorme, verlichte kerstbal waar je in kunt staan. #selfie

En natuurlijk loopt de kerstman rond, die erg fotogeniek is dit jaar.
De openingstijden (doorgaans tot middernacht of later) en de programmering vind je hier.

Heb het fijn, mensen. Wees lief voor elkaar.

Ik zie jullie – of eigenlijk vooral jullie mij – volgend jaar weer met kersverse vlogs over wandelingen, attracties en toffe plekken in Zuid-Limburg.

Liefs, Jenneke