Laura bezoekt... Wood15

Laura bezoekt… Wood15

Nog niet zo lang geleden was er een oude fabriekshal in Sittard-Geleen. Deze fabriekshal is zo’n 6000 m² groot. De fabriekshal stond leeg en er was verder niet veel te beleven. Totdat hij omgetoverd werd tot een bijzondere sportaccommodatie: Wood15. Het allereerste indoor MTB/BMX-park in Europa was een feit!

Bekijk de vlog!

Voor iedereen, maar speciaal voor kids: bekijk Laura's vlog!

Voor de jeugd is er meer dan genoeg te beleven in Wood15. Onder professionele begeleiding kunnen kinderen namelijk kennis maken met de wereld van BMX en MTB (mountainbiken). De aanwezige instructeurs leggen de kinderen met liefde uit hoe ze moeten fietsen en coole trucjes kunnen doen.

Eigenlijk is er voor ieder niveau wel een parcours aanwezig. Voor de jonge kinderen/nieuwelingen zijn er parcours waarin er enkel gefietst en/of gestept dient te worden, maar voor de wat meer ervaren jeugd zijn er veel (half)pipes en banen. Daar kunnen echt mega coole trucjes op worden uitgeoefend! En natuurlijk is het allemaal mega veilig, zo zijn er bijvoorbeeld foampitbakken aanwezig, waarin je kunt vallen na een gewaagde stunt.

Het park is ook voor volwassenen te bezoeken. Volwassenen kunnen hier naar hartenlust de wereld van de BMX/MTB verkennen. Ook zij kunnen hier stoere stunts uitoefenen, welke onder professionele begeleiding geoefend kunnen worden. Sinds kort hebben ze voor volwassenen ook een nieuwe activiteit in Wood15: Archery tag. Dit is een activiteit die erg lijkt op een combinatie tussen trefbal en paintball, alleen dan met een pijl en boog. Leuk dus voor teambuildings en vrijgezellenfeesten!

Na een intensieve fietssessie (of als afschakelmomentje als de kids bezig zijn met de instructeurs) kunnen ouders zich even terug trekken in de Drinkplaats. Onder het genot van een hapje en een bijzonder drankje, kun je hier de coolste tactieken bespreken of even genieten van alle rust.

Kortom: Genoeg te beleven in Wood15. Wil je meer informatie weten over dit park? Bezoek dan snel hun website!