Veilig op pad in tijden van corona

Reizen in rode en oranje gebieden in het buitenland worden afgeraden door de overheid. Geniet van je vakantie in eigen land. Waar kan dat beter dan in Zuid-Limburg, het beroemde stukje 'buitenland' binnen de landsgrenzen?

Ga veilig op pad in Zuid-Limburg.

Laura's kidspanel bezoekt... Kinderkerststad

Laura's kidspanel bezoekt... KinderKerststad

Iedere woensdagmiddag (15 november t/m 18 december) is het KinderKerststad in Kerststad Valkenburg! De kids zijn dan de heuse VIP’s en kunnen genieten van vele activiteiten. Ik mocht samen met mijn kidspanel een aantal activiteiten testen, zoals in de video te zien. Maar er zijn nog meer leuke dingen te doen tijdens de KinderKerststad. Hieronder een overzicht van alle activiteiten!

Bekijk de vlog!

Voor iedereen, maar speciaal voor kids: bekijk Laura's vlog!

Valkenburg on Ice

Bij de Shimano Experience is dit jaar voor het eerst een schaatsbaan te vinden! Heel eerlijk… Ik durf zelf absoluut niet te schaatsen. Gelukkig was het kidspanel een stuk dapperder dan ikzelf en trotseerde ze de schaatsbaan. Met de discoverlichting aan hebben ze er heerlijk geschaatst en kunstjes geoefend. Tijdens de kindermiddagen kunnen de kinderen tegen een gehalveerd tarief gaan schaatsen en krijgen ze ook nog een gratis warme chocomelk of ranja, de bofkonten!

KinderKerstGrot (Kerstmarkt Gemeentegrot)

Kerstmarkt Gemeentegrot verandert tijdens de kindermiddagen in de KinderKerstGrot. Naast dat ze natuurlijk lekker met mama/papa kunnen shoppen en lekkere hapjes proeven, zijn er extra activiteiten voor de kinderen. Zo kunnen ze kerstballen knutselen, de kerstman en zijn elfjes ontmoeten, kerstbomen versieren en zich laten schminken. Mijn kidspanel vond het erg gezellig en ze hadden meteen een aantal spulletjes gevonden voor op hun verlanglijstje.

Kerstminiaturen in MergelRijk

Samen met mijn kidspanel ben ik hier geweest en we waren onder de indruk van de vele kerstminiaturen. Zo konden we bij de kerstdiorama het kerstverhaal in miniaturen zien, dat was echt prachtig! MergelRijk zelf was ook helemaal gethematiseerd in kerststijl en de sculpturen waren voorzien van sneeuw en kerstversieringen. Tijdens de KinderKerstStad-middagen is de Dino Adventure ook toegankelijk voor de kinderen, de kids vonden het super cool.

Winters Sprookjesbos

De sprookjesfiguren uit het Sprookjesbos hebben zich helemaal klaargemaakt voor Kerst! De bekende sprookjes zijn in kerstsferen gehuld en klaar om hun kleine vriendjes en vriendinnetjes te zien. In de winterperiode kun je ook schaatsen in het Sprookjesbos. Mama en papa kunnen ondertussen genieten van een lekker glühweintje en winterse lekkernijen.

Kerstmarkt Fluweelengrot

Iedere woensdagmiddag krijgt de Fluweelengrot bijzonder bezoek! Er komt een ballonnentovenaar die de mooiste ballonnen maakt en een aantal kerstelfjes delen heerlijk snoepgoed uit. En natuurlijk kunnen de kinderen er, samen met mama en papa, heerlijk shoppen en van de mooie kerstversieringen genieten! En wie weet krijgen de kinderen ook nog een leuke verrassing mee!

Christmas Fairytales Parade

We sloten onze dag af met een bezoekje aan de Christmas Fairytales Parade. De eerste 100 bezoekers van de KinderKerststad krijgen een speciaal ticket om in het VIP-vak de parade te bewonderen. Samen met mijn kidspanel stonden we hier en we hebben er écht van genoten. Ik moest zelfs af en toe een traantje wegpinken. De kinderen vonden vooral de kleine elfjes heel erg schattig en de wagens/figuren erg indrukwekkend.

Route d’Amuse

Kerst staat ook voor lekker eten en daar is Route d’Amuse perfect voor! Tijdens het lopen van de route, kunnen de kinderen ook lekker meehappen. Zo zijn er bitterballen, kipnuggets, poffertjes, huisgemaakte brownies en kipfingers! Ik heb hem zelf nog niet gewandeld, maar toen ik het aan mijn kidspanel vertelde, vroegen ze al meteen wanneer we deze gaan uittesten! Zeker de moeite waard!

Willen jullie ook een bezoekje brengen aan de KinderKerststad? Bezoek de website voor alle info!

X, Laura.