Detail

Wintertijd Heerlen

Centrum
Heerlen
Wintertijd Heerlen is hét winterevenement van regio Parkstad in Heerlen centrum en vindt van 14 december t/m 7 januari 2024 plaats.

Bereid je voor op fonkelende lichtjes en winterse gezelligheid in het hart van Heerlen. Ga jij als een ware schaatskampioen rondjes draaien? Ben jij er klaar voor om het ijs te breken op de curlingbaan? 

Durf jij de snelheid te trotseren op de ijskoude glijbaan? Tel dan af voor een onvergetelijke Wintertijd Heerlen! De 600 m2 grote (overdekte) schaatsbaan, de ijskoude glijbaan, een curlingbaan en diverse andere activiteiten zijn een vast onderdeel van Wintertijd. Tel daarbij op een gevarieerd programma aanbod en samen maakt dit Wintertijd tot hét winterevenement van de regio.

Bongerd
De Bongerd is ook deze editie weer de feestelijke brug tussen de horeca en de winkelstad. Met de sfeervol ingerichte almhütte de Lexor, welke bol staat van lokale programmering en een duurzame curlingbaan voor teambuilding sessies, vriendenuitjes of een dubbeldate. 

Daarnaast wordt op de Bongerd een carrousel, kinderactiviteiten en diverse eetgelegenheden gesitueerd. De sfeervolle aankleding zorgt voor een ongekende winterambiance!

Programmering
Naast dit alles staat Wintertijd Heerlen wederom garant voor een brede programmering. Het uitgangspunt is beleving te creëren voor alle leeftijden. 

Zo kunnen basisschoolkinderen weer massaal schoolschaatsen en kun je weer genieten van verassende optredens in Lexor zoals Wir Sind Spitze, SIlent disco  en staat ook het populaire kerstkienen weer op het programma. 

Actie Wensenkamer van de Kerstman
Dit jaar organiseert Wintertijd Heerlen een actie voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Wintertijd Heerlen wil graag iets doen voor de regio. Door een wens te doen komt de organisatie in actie en wordt ervoor gezorgd dat elk kind mee mag doen. 

Kerst en oudjaar is een tijd van saamhorigheid, van terugblikken en vooruitkijken. Sport voor de jeugd is iets heel tastbaars. Met deze actie zorgt de organisatie ervoor dat kinderen een jaar lang lid kunnen worden van een vereniging. Des te meer wordt opgehaald des te meer kinderen geholpen kunnen worden.

Tijdens Wintertijd Heerlen kunnen kinderen een wens doen voor een ander of zichzelf. Van 14 december tot en met 23 december kan er bij alle horecagelegenheden aan het Pancratiusplein of de wensenkamer van de kerstman een wenskerstbal worden gekocht vanaf  € 2,50. 

Deze  kunnen kinderen zelf in de boom hangen. Ook kun je online via de QR code simpelweg doneren. De opbrengst gaat volledig naar het Jeugdfonds Sport & Cultuur in Parkstad. 

De wensenkamer van de kerstman wordt omgebouwd tot studio voor RTV Parkstad. 
Van 27 december tot en met 30 december zend RTV parkstad live vanuit Wintertijd Heerlen radio en TV uit. 

Tijdens de uitzendingen worden er verschillende wensen tot vervulling gebracht. Met een terugblik op Serious Request 2015 wil de organisatie met een kleine lokale variant geld inzamelen voor de jeugd in de regio.

Tijdens de uitzendingen kunnen er plaatjes worden aangevraagd of kan er een eigen actie worden georganiseerd voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur in Parkstad.

Ouderen middag op 20 december in het Winter café.
Wintertijd Heerlen organiseert een gezellige middag op 20 december vanaf 15.00 uur voor alle ouderen en alleenstaande uit de regio. 

Tijdens deze periode mag eigenlijk niemand alleen zijn en daarom biedt de organisatie een lokaal programma aan  met een hapje en een drankje.

Openingstijden
Schaatsbaan: zondag t/m donderdag van 10.00-22.30 uur, vrijdag en zaterdag van 10.00-23.00 uur.
Curlingbaan: vanaf 10.00 uur geopend.
Glijbaan: maandag t/m zondag van 10.00-22.00 uur.

Speciale openingstijden
24 december tot 18.00 uur geopend.
25 december tot 21.00 uur geopend.
26 december vanaf 12.00 uur geopend.
31 december tot 19.00 uur geopend.
1 januari vanaf 15.00 uur geopend.
7 januari tot 20.00 uur geopend.

Parkeren
Parkeergelegenheden in de buurt van Wintertijd Heerlen (Pancratiusplein, Heerlen): Q-Park Putgraaf/Raadhuisparking/De Klomp/Corio Center en Interparking Maankwartier.

Data


  • 14-12-2023 t/m 7-1-2024