Valkenburgse Bokkenweken

Valkenburg Bezoek website

Valkenburgse Bokkenweken

Valkenburgse Bokkenweken Diverse locatiesValkenburg Naar de website
Waarom de Valkenburgse Bokkenweken?
  • Historische waarde.
  • Gedurende de hele maand diverse activiteiten.
  • Beleef het met een goed glas bokbier in de ene hand en een lekker hapje in de andere!
Historie en cultuur van Valkenburg aan de Geul
Eind september, oktober en gedeeltelijk november staat Valkenburg aan de Geul in het teken van de Bok! De bok staat bekend voor de historie en cultuur van de gemeente. Een historie waar je trots op mag zijn! Om dit te vieren zijn er gedurende de hele maand oktober diverse activiteiten te beleven.

Diverse activiteiten
Van een muzikale invulling tot familieactiviteiten en van de jaarlijkse Bokkemèrt tot een nieuw ludiek spel element, de Kernenbattle… Kom het beleven met een goed glas bokbier in de ene hand en een lekker hapje in de andere! Maar pas op! De Bokkenrijders houden je in de gaten...

Openingstijden
De diverse activiteiten vinden op verschillende locaties plaats, raadpleeg voor de openingstijden de info van de website.

Toegangsprijzen
Bij diverse activiteiten is deelnameprijs van toepassingen, raadpleeg hiervoor de info van de website.

Bokkenrijders Valkenburg
De bokkenrijders maakten in de 18e eeuw Midden- en Zuid-Limburg onveilig door overvallen en plunderingen. Oorspronkelijk figureerden de bokkenrijders in volksvertellingen. Ze golden als goddelozen die de duivel vereerden en zich op bokken door de lucht konden bewegen. Veel 18e eeuwse (vermeende) bokkenrijders zijn in Valkenburg berecht en ter dood veroordeeld. Een plakkaat aan het oude stadshuis in het centrum herinnert hier nog aan.

Overzicht

Data 29-9-2019 t/m 31-10-2019
Contact
Diverse locaties, Valkenburg

Sub evenementen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website