Oude Ambachten Einighausen

Einighausen Bezoek website

Oude Ambachten Einighausen

Oude Ambachten Einighausen Diverse locatiesEinighausen Naar de website
Op zondag 4 augustus vinden in het Sittardse kerkdorp Einighausen voor de 39e keer de Oude Ambachten plaats. Op deze dag demonstreren veel inwoners van Einighausen de werkzaamheden die ze zo’n 80 jaar geleden op hun boerderijen beoefenden. Zo zien bezoekers de hele graanbewerking beginnend bij het zichten met de zicht en pikhaak, het dorsen met de vlegel, het malen met een oude meelmolen en het bakken van het meel tot overheerlijke vla in de oude sjansenoven.

Daarnaast zien de bezoekers zo’n 150 ambachten die nauw betrokken waren bij het werk op de boerderij zoals smid, mandenmaker, touwslager, zadelmaker, klompenmaker en vele meer. Ook het boerenvee kunnen de bezoekers volop op deze Oude Ambachten bewonderen. Zware boeren trekpaarden trekken de zichtmachine en ploeg, koeien staan in de oude stallen, schapen en ezels staan in de wei en over het parcours trekken trekhonden met hun karren. Voor de technici zijn er volop oude tractoren en machines te bewonderen.

Naast dit alles zijn er volop oude gerechten te proeven en is veel vertier voor jong en oud. Op een zestal terrassen is er live muziek, muziekkapellen en volksdansgroepen trekken rond, in de kerk zijn doorlopend concerten en op een boerenerf speelt het bekende Rubens Poppentheater de kinderen. De kinderen kunnen zich laten schminken, koek versieren, knuffelen met huisdieren, genieten van een straat goochelaar en de poppenkast.

De dag van de Oude Ambachten in Einighausen start op 4 augustus om 13.00 uur en duurt tot 18.00 uur. Parkeren kunnen de bezoekers vlakbij het parcours en is gratis. Einighausen is per auto bereikbaar via de A2: afrit 48 Sittard/Urmond. Bezoekers kunnen ook afrit 47 Born te nemen. Van hier uit worden de bezoekers rechtstreeks naar de gratis parkeerplaatsen van de Oude Ambachten geleid. Meer info is op de website te vinden.

Overzicht

Prijs

Entree volwassenen: € 6,-, kinderen tot 12 jaar gratis.

Data
Contact
Diverse locaties, Einighausen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website