Detail

Oktoberfeest Sittard

Historische binnenstad
Sittard
In de afgelopen 15 jaar is het Oktoberfeest Sittard van een plaatselijk evenement (met één circustent en een kermis), uitgegroeid tot het grootste najaarsfeest van het Zuiden. 

Het Oktoberfeest is zelfs opgenomen in de wereldwijde top tien van Oktoberfeesten! Vier gigantische feestpaviljoens, twee originele Almhütten, een mega kermis, parades, nevenactiviteiten voor jong en oud zorgen voor een geweldig evenement waar de gehele gemeenschap bij betrokken is. 

De Sittardse burgerij hult zich massaal in Dirndl en Lederhosen en ondernemers kleden hun winkel aan in oktoberstijl.

Programma
Voor het hele programma kun je het beste de website raadplegen. Je kunt hier het programma per dag terugvinden.

Internationale Schutterijen- en Gildenoptocht
Sinds het allereerste begin is het Oktoberfeest Schutterijtreffen in Sittard een vast onderdeel op het programma van het Sittardse Oktoberfeest en heeft in de loop der jaren ook een vaste plek verworven op de schutterskalender. 

Alle aspecten van het schutters- en gildewezen zullen tijdens de kleurrijke optocht aan bod komen: charmante koninginnen en keizerinnen, stoere bielemannen, liefelijke marketentsters, vendeliers, muziekkorpsen, schutters uitgerust met kanonnen, spiesen en lansen en standaardruiters te paard. 

De optocht zal worden afgesloten door Miss Oktoberfeest 2023, die in een koets zich presenteert aan het talrijke publiek langs de optochtroute. Kortom, voldoende redenen om dit schuttersspektakel te komen bekijken en te belonen met veel applaus als waardering voor de schutterijen en gilden die aan je voorbij trekken.

Heilige oktobermis
Op zondagochtend luiden de kerkklokken in de historische binnenstad van Sittard. Gekleed in Trachten spoeden de inwoners en bezoekers van Sittard zich naar de St. Petruskerk voor de Heilige Oktobermis. 

Pas met de zegen van boven kan men zich weer overgeven aan het feestgedruis. Met medewerking van ’t Trumke en ’t Tröötje, Beppie Kraft & een Trachtenkoor uit Zuid-Duitsland. De Heilige Oktobermis is gratis te bezoeken en start om 11.00 uur.

Parkeren
Parkeren tijdens het Oktoberfeest in Sittard kan in de Odaparking aan de Haspelsestraat. Via de voetgangersuitgangen aan de Paardesteraat en Haspelsestraat bereik je het Oktoberfeestterrein en het centrum van Sittard binnen vijf minuten.

Ook ligt de Ligne Parking naast het Oktoberfeestterein. De ingang van deze parkeergarage ligt tegenover de ingang van de Odaparking aan de Haspelsestraat.

Openbaar vervoer
Het Oktoberfeestterrein ligt aan de Haspelstestraat, op nog geen vijf minuten lopen vanaf het trein- en busstation. Als je vanaf het NS station de borden Museum het Domein volgt, kom je vanzelf op het Oktoberfeestterrein.

Data


  • 18-10-2024 t/m 23-10-2024