Oktoberfeest Sittard

Sittard Bezoek website

Oktoberfeest Sittard

Oktoberfeest Sittard CentrumSittard Naar de website
Op een zonovergoten historische Markt van Sittard is op Paasmaandag 22 april het programma voor de jubileumeditie van Oktoberfeest Sittard gepresenteerd. Met als thema voor deze 15e editie ‘Grenzeloos’ heeft de gemeente Sittard-Geleen, als organisator, enkele grote namen uit het succesvolle verleden van 15 jaar Oktoberfeest aangekondigd.

Zo staan onder meer de Oostenrijkse Schürzenjäger en de Duitse schlagerzanger Heino op het affiche van Oktoberfeest 2019. Wethouder Berry van Rijswijk (o.a. evenementen) heeft tijdens de programmapresentatie ook het startsein gegeven voor de kaartverkoop. Zowel online als bij de vaste voorverkoopadressen, zijn de kaarten voor deze jubileumeditie van een grenzeloos Oktoberfeest Sittard, nu te koop. Wees er dus snel bij.

Duizenden bezoekers en meer dan 100 artiesten
Het Oktoberfeest Sittard vindt dit jaar plaats van 11 tot en met 16 oktober. Al jarenlang trekt dit evenement gedurende zes dagen vele tienduizenden bezoekers naar het centrum van Sittard. Ook dit jaar treden er meer dan 100 artiesten op in de verschillende feestpaviljoens, Almhütten en een Duitse ‘Stube’, in het centrum van Sittard. Het Brand Weizen paviljoen, dat plaats biedt aan maar liefst 4.500 feestvierders, kent deze editie bovendien twee etages.

Daarmee is het ook mogelijk om zitplaatsen in dit paviljoen te reserveren. Er staan weer grote namen in het Oktoberfeest genre op het jubileumaffiche: Heino mit Band & Chor, Schürzenjäger, Big Magga’s, Ross Antony, Sumpfkröten, Bergluft, Höhner in Concert, Brings, Domstürmer, Roberto Blanco, Die Jungen Zillertaler, Luftflotte, Die Edlseer, Freddy Pfister Band, Sylver, Haddaway en Frans Bauer.

Programma jubileumavond nog een verrassing
De jubileumeditie van het Oktoberfeest Sittard kent tal van nieuwigheden. Erg bijzonder is in ieder geval het programma van de jubileumavond, op woensdag 16 oktober in het Brand Weizen paviljoen. Die avond bezorgen 15 topartiesten de bezoekers ongetwijfeld een onvergetelijke avond. Welke 15 artiesten dit gaan worden, dat blijft nog even geheim.

Start Oktoberfeest 2019 met de VDL Jubileum Oktoberparade
Traditiegetrouw vindt de aftrap van het Oktoberfeest Sittard plaats op vrijdag 11 oktober met een grote jubileum oktoberparade. Deze trekt vanaf 19.00 uur door het centrum van Sittard. Een bonte stoet in ‘dirndl en lederhosen’, begeleid door harmonieën en fanfares, verlichte praalwagens, oude tractoren, paarden, koetsen, artiesten en natuurlijk de intocht van Miss Oktoberfeest 2019. 

Kaartverkoop gestart
Op de website en de sociale media van Oktoberfeest Sittard vind je alle informatie over het programma van dag tot dag terug. Ook kun je via de website de verschillende kaarten kopen. Deze zijn ook verkrijgbaar bij de vaste voorverkoopadressen Music Machine, de VVV Limburgwinkel en Hendriks Mode Sittard. Tickets zijn in de voorverkoop ook te verkrijgen bij alle Primera winkels in Nederland.

Highlights 19e editie Oktoberfeest Sittard van 11 t/m 16 oktober: Thema: Grenzeloos!
 • Vier grote feestpaviljoens in Duitse stijl en twee originele Almhütten
 • Nieuw Brand Weizen paviljoen met twee verdiepingen en zitplaatsen waar aan tafels wordt bediend.
 • Jubileumavond met 15 artiesten op woensdag 16 oktober.
 • De Zuidlease Almhütte wordt uitgebreid.
 • Elke avond een live muziekprogramma met nationale en internationale topartiesten zoals Heino mit Band & Chor, Schürzenjäger, Sumpfkröten, Bergluft, Höhner in Concert, Brings, Domstürmer, Roberto Blanco, Die Jungen Zillertaler, Luftflotte, Die Edlseer, Freddy Pfister Band, Sylver.
 • Een prachtige kermis met zeventig kermisattracties in de binnenstad.
 • Een prachtige, glazen, gratis toegankelijke Connect Stube, met een kleurrijk uitzicht over de kermis en iedere avond en/of middag top entertainment.
 • De ‘VDL Jubileum Oktoberparade’.
 • Het internationale Schutterijen- en Gildentreffen op zondag 13 oktober.
 • Oktober koopzondag.
 • De Wiesencamping.
 • Simmesaame.
 • Rimpelpop.
 • Lollypop.
 • Famielienplatzl op het Ligne plein.

Overzicht

Prijs

Raadpleeg de website voor meer informatie.

Data 11-10-2019 t/m 16-10-2019
Contact
Centrum, Sittard

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website