Kerstmarkt in Aken

Aken (Duitsland) Bezoek website

Kerstmarkt in Aken

Kerstmarkt in Aken Rondom het stadhuis en de domAken (Duitsland) Naar de website
De kerstmarkt van Aken, de charme van feestelijke kerstkraampjes in de omgeving van de dom en het stadhuis. Ieder jaar opnieuw tijdens de periode voor kerstmis veranderen de pleinen en steegjes in de omgeving van het Akense stadhuis in een sfeervol paradijs van schitterende lichtjes en prachtige kleuren, feestelijke klanken en verleidelijke (aangename) geuren.

De charme van de feestelijk en liefdevol opgebouwde kerstkraampjes betovert kleine en grote kinderen; het uitgebreide aanbod aan mooie en originele, degelijke en kostbare voorwerpen laat kleine en grote hartenwensen in vervulling gaan. Geen wonder dus, dat de Akense kerstmarkt voor alle inwoners en fans van Aken al lang een absolute 'must' is geworden.

Tot ver buiten de grenzen van de regio is de markt van Aken bekend en geliefd omwille van zijn buitengewoon gezellige, bijna familiaire sfeer: op de kerstmarkt van Aken ontmoet men elkaar, met het gezin, met vrienden, kennissen, collega’s, tijdens de middagpauze of na het werk, door de week of tijdens het weekend.

Een ritje op de draaimolen is voor kinderen verplicht, net als Glühwein drinken voor de volwassenen. Aardappelpannenkoeken zijn op ieder ogenblik van de dag begeerd - natuurlijk ook printen en ander kerstgebak, ‘dominosteine’, ‘lebkuchen’ en ‘spitzkuchen’, speculaas en marsepein broden, die door Akense firma’s over de hele wereld worden verspreid maar op de kerstmarkt in Aken, bij wijze van spreken vers uit de oven, echt buitengewoon goed smaken.

Open:
Dagelijks van 11:00-21:00 uur, behalve op 24 november (Totensonntag): 18:00-21:00 uur.
23 december van 11:00-20:00 uur.

Overzicht

Data 22-11-2019 t/m 23-12-2019
Contact
Rondom het stadhuis en de dom, Aken (Duitsland)

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website