Cultura Nova

Cultura Nova

Diverse locaties
Heerlen
Cultura Nova is een jaarlijks terugkerend, tiendaags internationaal theaterfestival in Heerlen en omgeving. 

Sinds de eerste editie in 1991 biedt het festival theater, film, dans, muziek en beeldende kunst, vaak op ongewone locaties, in samenwerking met culturele en andere partners, zoals Parkstad Limburg Theaters, SCHUNCK Glaspaleis, poppodium NIEUWE NOR en Filmhuis De Spiegel. Cultura Nova daagt uit, prikkelt, verrast en boeit!

Voorproefje
Ook al gaan de tickets pas vanaf dinsdag 21 mei in de verkoop, de organisatie wil je nu al laten genieten van een voorproefje van wat je te wachten staat bij Cultura Nova!

Op dinsdag 8 mei zullen de eerste voorstellingen op de programmapagina van de website onthuld worden. Ook dit jaar presenteert de organisatie een gevarieerd programma vol met voorstellingen die het hart van elke theaterliefhebber sneller laten kloppen. 

Verwacht moderne circusacts, betoverende voorstellingen voor jong en oud, en natuurlijk ook enkele muzikale hoogtepunten. Hieronder blikt de organisatie alvast vooruit. 

Circustheatervoorstellingen en familieplezier
Ben je klaar voor een dosis moderne circustheatermagie? Van de Nederlandse première van Martin Zimmermann's Danse Macabre tot de hartverwarmende voorstelling Sono io? van Circus Ronaldo, er is voor elk wat wils. Breng ook de kleintjes mee naar ImPERFECT van La Baldufa, KORROL van Grensgeval of en Va de Bach van Aracaladanza voor een onvergetelijk familie-uitje. 

Van intieme optredens tot verpletterende beats
Ben je meer een muziekliefhebber? Wende zal met haar intieme show Unplugged het podium betreden voor een onvergetelijk optreden. Fans van Wende hebben dubbel geluk, want ze zal niet slechts één, maar twee keer schitteren in de LIMBURGzaal! 

Bovendien heeft de organisatie haar ook gevraagd om een speciale gast uit te nodigen om in de Spiegeltent op te treden; de band CHARLOT zal het podium op donderdag 5 september betreden. En voor degenen die op zoek zijn naar een unieke ervaring, wordt Fairy Queen van Opera Compact in poppodium NIEUWE NOR, een betoverende mix van opera, barokmuziek en opzwepende beats gepresenteerd. 

Cultura Nova biedt straks nog veel meer muzikale pareltjes die je niet mag missen. Vergeet niet regelmatig een kijkje te nemen op de website om op de hoogte te blijven van het volledige muziekprogramma. 

Nederlandse primeurs en wereldpremières
Cultura Nova staat bekend om het presenteren van primeurs en dit jaar is geen uitzondering. Mis de kans niet om getuige te zijn van (Nederlandse) premières van spraakmakende voorstellingen, waaronder Mooie jaren van Het nieuwstedelijk. 

En alsof dat nog niet genoeg is, bereid je voor op een epische ervaring met de wereldpremière (!) van Carmen door La Fura del Baus, een baanbrekende 360-graden immersieve theaterbeleving die je niet snel zult vergeten. 

Een unieke theaterervaring die je niet wilt missen! Houd de website in de gaten voor het laatste nieuws over deze megalocatievoorstelling. Een unieke theaterervaring die je niet wilt missen! 

Wees er snel bij op 21 mei!
Kortom, zet dinsdag 21 mei in je agenda! Wees er snel bij om jouw favoriete voorstellingen te reserveren en verzeker jezelf van een plek bij deze topvoorstellingen van het festival. Cultura Nova belooft een nazomer vol verbeelding, emotie en spektakel te worden. Tot ziens bij Cultura Nova 2024! 

Data


  • 30-8-2024 t/m 8-9-2024