Van harte welkom!

Zuid-Limburg zal je verbazen… het buitenland in eigen land lonkt! Dank voor alle steunbetuigingen na de wateroverlast, Zuid-Limburg is grotendeels hersteld. In onze heuvels word je meer dan ooit gastvrij onthaald, zelfs Valkenburg is weer toegankelijk. Kom vakantie vieren in Zuid-Limburg en wees welkom. Juist nu. Wij helpen je veilig op weg.

Reuzenmijnlamp - Mijnspoorpad

Reuzenmijnlamp - Mijnspoorpad

achter de kerk 1
Schinnen
Het Mijnverleden heeft in Zuid-Limburg en vooral in de Westelijke Mijnstreek een onuitwisbare indruk achter. De gedachte aan deze periode mag uiteraard nooit verloren gaan. Het oude Mijnspoor van Schinnen tot Hoensbroek is hiertoe speciaal ingericht. Behalve de 8 Mijnspoorbanken en 20 educatieve Mijnspoorpalen is hier een Reuzenmijnlamp te vinden. Middels een drukknop zijn kinderstemmen te horen die over deze belangrijke Zuid-Limburgse mijnhistorie vertellen. De energie hiervoor wordt overigens opgewekt via zonne-energie.
 
De Mijnspoorlocatie is te vinden via de Beekdalroute (code SC09 op de Parkstad-wandelkaart) van de gemeente Schinnen. Meer informatie omtrent dit project is te vinden via www.mijnspoorpad.nl.
Reuzenmijnlamp - Mijnspoorpad - Foto 0

Openingstijden en tarieven


-

Toegankelijkheid


Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Routes in de buurt

Leuks in de buurt!