Detail

Het Smalste Stukje Nederland

Nieuwe Markt 55
Echt
Ervaar de serene rust, uitgestrekte landschappen en ongerepte natuur in Het Smalste Stukje Nederland. Dit prachtige gebied bevindt zich letterlijk op de smalste plek van Nederland, gelegen tussen België en Duitsland in Limburg, met een breedte van slechts 4,8 kilometer. De Maas stroomt als centrale factor door het gebied heen. 

Het uitgebalanceerde wandel- en fietsroutesysteem maken het een genot om dit vlakke en groene gebied tot in de verste uithoeken te leren kennen. De internationale knooppunten gaan dwars over de grens heen en zorgen voor unieke tochten! Verken zelf de historische monumenten, pittoreske dorpjes en gezellige terrasjes die deze regio te bieden heeft. Bij Het Smalste Stukje Nederland is ook het meest westelijke puntje van Duitsland te vinden. Dit punt, ook wel Westzipfel genoemd, is gelegen in de regio Selfkant en wordt gekenmerkt door idyllische beekdalen en oever- en moerasbossen. Informatieborden met interessante weetjes over de regio zorgen voor een actief uitstapje. Kijk voor meer informatie op www.hetsmalstestukjenederland.nl.

Tips

Volg een van de vele leuke wandel ommetjes in Het Smalste Stukje Nederland. Dankzij het knopen-lopen systeem zijn deze eenvoudig te volgen. Het Smalste Stukje Nederland per fiets ontdekken? Fiets dan de Drielandenroute.
+4

Openingstijden


Het Smalste Stukje Nederland kan men iedere dag van het jaar gratis bezoeken

Toegankelijkheid


De ommetjes Historisch Echt, Historisch Susteren en Natuurgebied IJzerenbosch zijn geschikt om te betreden met kinderwagens en rolstoelen.

Routes in de buurt

Leuks in de buurt!