Wilhelminaberg Schacht Tot Schacht 2

De Mijntijd in Parkstad

Koempels in Parkstad

Driekwart eeuw stond het huidige Parkstad, de voormalige Oostelijke Mijnstreek, volledig in het teken van de steenkool. Landelijke dorpen veranderden in mijnmetropolen met duizenden inwoners. In elf mijnen werkten mijnwerkers dag en nacht om het zwarte goud uit de aarde te boren. Nu lijkt veel uit deze glorietijden verdwenen, maar schijn bedriegt…

Bekijk alle plekjes uit de Mijntijd in Parkstad op de kaart!

Laat mij zien op de kaart

Ga je mee op pad?

Fietsgids In het Spoor van de Mijnen

Deze fietsroute van 58,6 km door de voormalige Oostelijke Mijnstreek brengt je langs bekende en verborgen sporen uit het mijnverleden. Fiets in 1 dag of deel 'm op in 4 of meer kleinere lussen.

Wandelroute Het mijnverleden op straat

De stad Heerlen was hét centrum van de voormalige Mijnstreek. Dat is nog steeds te zien, te voelen én te horen. Soms is het verleden goed verstopt, maar het komt aan de oppervlakte tijdens deze wandelroute van 3,3 km!

Ontdek hier de Mijntijd in Parkstad!

Mijn Museum Heerlen

Wist je dat?!

Het Nederlands Mijnmuseum heeft straks twee locaties. Het Schachtgebouw Oranje Nassau I waar je kunt (blijven) ervaren hoe het zwoegen ondergronds eraan toe ging en het nieuwe museum dat op 1 mei opent in het voormalig mijnwerkerswarenhuis Kneepkens. Hier wordt het hele verhaal verteld; van mijnsluiting tot heropleving van de stad en alles daartussen.

Bourgondisch genieten op plekjes uit de Mijntijd

Nog meer belevenissen uit de mijntijd..

Herbeleef de Mijntijd met de leukste activiteiten

Ontdek Parkstad met deze indrukwekkende verhaallijnen!

Deel je leukste momenten in Parkstad met ons via #visitzuidlimburg!