Detail

De Vondst: Centrum voor Archeologie in Limburg

Zoeken naar sporen uit het verleden. Omdat het interessant is? Omdat je meer over je voorouders wilt weten? Omdat je je eigen geschiedenis beter wilt begrijpen? 

Of omdat je verbindingen wilt leggen tussen het heden, het verleden en de toekomst? Bij De Vondst in Heerlen ben je daarvoor aan het juiste adres.  

Het is dé plek voor iedereen die nieuwsgierig is naar archeologie! Bij de Vondst beleef je het proces wat een archeologische vondst aflegt. Vanaf de vindplek tot aan de tentoonstelling in de museumvitrine. 

Je ontdekt hier wat er allemaal moet gebeuren voordat een archeologische vondst in een museumvitrine belandt. Archeologie begint namelijk met veldwerk. Daarna ga je de vondst determineren; denkwerk dus. Tot slot volgt het conserveren en het restaureren. 

In De Vondst is dat niet anders. Je maakt er alle stappen van het archeologisch proces mee. En, als je wilt mag je zelf meedoen en meekijken. Elke woensdag is er een archeohotspot waarbij je zelf vondsten sorteert en determineert. 

Of sluit aan bij een rondleiding door het Archeologisch Depot of het restauratieatelier Restaura en maak mee wat een échte archeoloog of restaurator doet!

Openingstijden


Maandag: gesloten.Dinsdag t/m vrijdag van 10.00-17.00 uur geopend.Zaterdag en zondag van 12.00-17.00 uur geopend.

Toegankelijkheid


Een lift is aanwezig en het gebouw is voor rolstoelen toegankelijk.

Verstuur een e-mail


Verstuur een mail naar De Vondst: Centrum voor Archeologie in Limburg. Je bericht wordt na een klik op “Verstuur” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Visit Zuid-Limburg met jouw persoonsgegevens omgaat.
Niet alle waardes zijn juist ingevuld. Pas de gegevens aan en probeer het nogmaals.

Routes in de buurt

Leuks in de buurt!