Deze week maak je kans op...

2 x 2 tickets voor het Concert der WMC Kampioenen op donderdag 4 juli
2 x 2 tickets voor de NEW Cool Collective op vrijdag 5 juli
Tijdens het evenement BLOW! by WMC Kerkrade van 4 t/m 7 juli

 

Doe mee en maak kans!

Vul hier je gegevens in voor aanstaande vrijdag 21 juni 2019 12.00 uur en wie weet win jij een van de muzikale tickets.

In onze privacyverklaring staat hoe Visit Zuid-Limburg met jouw persoonsgegevens omgaat.

Oeps, niet alle velden zijn juist ingevuld. Deze velden zijn gemarkeerd.

Concert der WMC Kampioenen

Het splinternieuwe festival, BLOW! by WMC Kerkrade, wordt op donderdagavond in stijl geopend, met een concert van maar liefst drie kampioenen van de laatste editie van het Wereld Muziek Concours. De top uit de wereld van het slagwerk, de fanfareorkesten en brass bands en dat in één avondconcert!

Het slagwerkensemble van Cadenza Twello verzorgt de aftrap. Het uitmuntende optreden van het ensemble werd tijdens WMC 2017 nog beoordeeld met het uitzonderlijk hoge puntentotaal van 97,16 punten. ‘Een ongekend spektakel en een must see voor iedere muziekliefhebber’, aldus Henk Smit, eindverantwoordelijke voor de percussiewedstrijden bij WMC.

Na een kort changement volgt er een concert van de kampioen in de concertdivisie fanfarewedstrijden: Koninklijke Fanfare Kempenbloei Achel. De laatste 25 jaar ontpopte het Belgische fanfareorkest zich tot een van de toonaangevende naam in de blaasmuziekwereld.

Na de pauze is het slotwoord aan niemand minder dan Brassband Willebroek. De door Frans Violet in 1979 opgerichte band won 3 keer de Europese titel en kroonde zich in 2017 tot WMC Wereldkampioen. ‘Het belooft een ongelofelijk bijzondere avond, met een optreden van de top van maar liefst drie disciplines in één concert’ aldus Björn Bus, overall artistiek leider van WMC.

 


New Cool Collective   
New Cool Collective – pionier in de Nederlandse jazz-scene – rijgt allerlei stijlen moeiteloos aan elkaar. Met een hoop energie en lekker dansbaar.

In 2018 beleefde NCC een vruchtbaar jaar. Niet alleen vierden ze hun 25-jarig jubileum, ook verscheen hun nieuwe album Electric Monkey Sessions 2. Voor dit vervolg dook de achtkoppige band wederom de Amsterdamse Electric Monkey studio in met het idee een nog rauwere en analoge sound na te streven. En dat lukte. Het resultaat is een veelzijdig album met een eigenwijze psychedelische cumbia vibe.

New Cool Collective bestaat uit saxofonist Benjamin Herman, gitarist Rory Ronde, drummer Joost Kroon, percussionisten Frank van Dok en Jos de Haas, toetsenist Willem Friede, bassist Leslie Lopez en trompettist David Rockefeller. NCC speelt sinds 1993 wereldwijd in hippe Jazzclubs en op festivals over de hele wereld. In hun zoektocht naar vruchtbare cross-overs werkten ze al samen met Jules Deelder, Typhoon, Guus Meeuwis en Georgie Fame.Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website