Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Toertochten in Zuid-Limburg

Zuid-Limburg wordt jaarlijks bezocht door duizenden toerfietsers. En dat is niet voor niks, want in het Heuvelland worden de mooiste en uitdagendste toertochten georganiseerd. Van gerenommeerde namen als de Amstel Gold Race, Limburgs Mooiste, Boogie’s Extreme en Mergelheuvelland 2-daagse tot kleinschalige tochten zoals de Klimclassic en de Steven Rooks Challenge.

Meest bekende toertochten - op een rijtje

Volta Limburg Classic - Begin april

De deelnemers van de Volta Limburg toertocht hebben de mogelijkheid om 85 km, 120 km of 150 km door het Limburgse landschap, Wallonië en de Voerstreek te fietsen. Aangezien dit een van de eerste toertochten van het seizoen is, is het evenement een uitdaging voor elke deelnemer.

Actuele data en informatie

Steven Rooks Challenge - begin april

De Steven Rooks Challenge is een eerbetoon aan bergkoning Steven Rooks in de vorm van een toertocht over bekende en minder bekende hellingen in het Zuiden van Limburg.

actuele data en informatie

Amstel Gold Race Toerversie - medio april

Aangezien de Amstel Gold Race de enige wielerklassieker is die Nederland rijk is, is de toerversie steevast uitverkocht. Precies een dag voor de profs zich op het parcours begeven wagen duizenden toerfietsers zich aan hellingen als de Keutenberg, de Eyserbosweg en de Cauberg.

actuele data en informatie

Klimclassic - begin mei

Attractieve wielrenroutes van 110 km en 160 km leiden je door de Belgische Voerstreek en Ardennen. Het parcours kent uitdagende en vaak onbekende beklimmingen. Het evenement mag met recht dé Klimklassieker van het voorjaar genoemd worden.

actuele data en informatie

Limburgs Mooiste - 1e weekend na Pinksteren

Limburgs Mooiste toertocht kan worden onderverdeeld in een Racefiets-, Mountainbikevariant en Familietocht. Naast de gebruikelijke toertocht wordt er ook elk jaar de Limburgs Mooiste fietsbeurs georganiseerd rondom het gezellige horecaplein bij de start en finish van het evenement.

actuele data en informatie

Top Cauberg Challenge - medio augustus

De Top Cauberg Challenge is een toertocht voor wielrenners en mountainbikers. De opbrengst van de toertocht komt ten goede van een jeugdhuis in Cugir, Roemenië.

actuele data en informatie

Wielerfestival Cauberg - begin september

Wielerfestival Cauberg, een meerdaags festival om de passie voor de fiets te delen en te vieren. Het weekend start op vrijdag met een aantal activiteiten op de Cauberg 

actuele data en informatie

Mergelheuvelland 2-daagse

De organisatie van Mh2D slaagt er elk jaar weer in om spectaculaire toertochten te organiseren voor wielrenners en mountainbikers. Het unieke landschap en een Bourgondische sfeer staan ieder jaar centraal en verrassen elke deelnemer.

actuele data en informatie

Nog meer fietsplezier in Zuid-Limburg...

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website