Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

In Zuid-Limburg ben je niet lang op zoek naar religieus erfgoed. Deze regio herbergt namelijk nog bijzonder veel kerken, kapellen, kloosters en basilieken. Ze hebben vrijwel allemaal een rooms-katholieke oorsprong en de meeste zijn nog in gebruik. Én achter deze mooie bouwwerken schuilen bijzondere verhalen.

Tijdens de eerste editie van ‘The European Days of Camino de Santiago’ in het weekend van 19 en 20 oktober openen diverse locaties kosteloos hun deuren voor publiek.

#EuropeanDayCaminodeSantiago

Treed in de voetsporen van Sint Jacob!

Abdij Rolduc Kerkrade

Op 19 oktober om 11:00 uur wordt er een rondleiding gegeven in de beroemde crypte en rococo bibliotheek. Rolduc is het grootste abdijcomplex van de Benelux en een van de Nederlandse UNESCO top 100 monumenten. De rijke geschiedenis van de abdij gaat wel meer dan 900 jaar terug!

Contactpersoon:
Veronique Eggen
045 5466926
v.eggen@rolduc.com

Lees meer

Heiligdom van Sint Gerlach Houthem

Op 19 en 20 oktober worden er om 12:00 en 15:00 uur rondleidingen gegeven door het Heiligdom Sint Gerlach. Kom alles te weten over de fraaie fresco’s in de kerk, de bezienswaardigheden in de schatkamer en de mooie wandversiering in de dagkapel. Ook is het mogelijk om de refugio – de pelgrimsherberg –  te bezoeken en een praatje te maken met mensen die de Camino de Santiago hebben gelopen of gefietst.

Vooraf aanmelden is gewenst!
Contactpersoon:
Mevrouw Habets
06 15 30 44 92
coordinator@st-gerlach.nl

Lees meer

Sint-Amelbergabasiliek Susteren

Op 19 oktober wordt de Sint-Amelbergabasiliek opengesteld voor bezoek. De bisschop is de hele dag aanwezig en om 19.00 uur is er een lichtprocessie waaraan de pelgrims kunnen deelnemen.

Contactpersoon:
Wil Schulpen
06-18295576
WilSchulpen@gmail.com

Lees meer

Klooster festival Wittem

Op 20 oktober ben je van 12:00 tot 16:30 uur van harte welkom op het 'Kloosterfestival' in Wittem, een religieus event in de beroemde bibliotheek van de abdij. De dag staat in het teken van taxatie en veiling van religieuze voorwerpen. De abdij van Wittem is al meer dan honderd jaar een belangrijk pelgrimsoord voor de H. Gerardus Majella.

Contactpersoon:
Els Mertens
043 450 9209
els.mertens@kloosterwittem.nl

Lees meer

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website