Wandelroute - Valkenburg aan de Geul - Vruchtbare grond in Valkenburg

Wandelroute - Valkenburg aan de Geul - Vruchtbare grond in Valkenburg

Te midden van het prachtige landschap in het Geuldal kun je als wandelaar ultiem genieten van de adembenemende natuur. Deze wandeling leidt je langs de snelstromende Geul en diverse prachtige flora en fauna. Ook de Romeinen waren al bekend met deze vruchtbare grond. Ze zagen het Geuldal als een gunstige vestigingsplek aan de rand van de Via Belgica. Op het fysieke bewijs, de gevonden fundamenten van een oude wachttoren én niets minder dan de resten van de Via Belgica zelf, is Valkenburg dan ook ontzettend trots. Een bijzondere verrassing op de route is de exacte replica van de ondergrondse Romeinse katakomben. De tocht gaat over het tracé van de Via Belgica langs het indrukwekkende Château St. Gerlach en andere monumentale parels. Voor meer informatie over het Romeinse verleden, klik hier of bezoek de website van Via Belgica.

Start- en eindpunt


Plenkertstaat 17 Valkenburg

Soort route


Wandelroute

Afstand


7,7 km

Moeilijkheidsgraad


Gemiddeld
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Laat mij zien op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt