Veilig op pad in tijden van corona

Reizen in rode en oranje gebieden in het buitenland worden afgeraden door de overheid. Geniet van je vakantie in eigen land. Waar kan dat beter dan in Zuid-Limburg, het beroemde stukje 'buitenland' binnen de landsgrenzen?

Ga veilig op pad in Zuid-Limburg.

Sint Rosaroute SC03 Schinnen

De Sint Rosaroute laat je Zuid-Limburg van twee kanten zien door een 14 kilometer lange wandelroute langs verschillende dorpjes. Hier zul je zowel het natuurlijke als de stedelijke gezicht van de regio verkennen. Onderweg passeer je het hellingbos rondom Hillensberg, in Duitsland, waar je de grens twee keer zult oversteken. Ook zul je de Krekelberg zien, een beboste heuvel met drie toppen, direct naast Schinnen. Aan het eind van de route keer je richting de stedelijkheid en gezelligheid van de stad Sittard. Hier kom je aan bij de Sint Rosakapel, een klein gebouwtje met een grote en rijke geschiedenis. Parkeren kan in Doenrade of in het centrum van Sittard. Houd voor deze route de grijze paaltjes aan.

Start- en eindpunt


Sittardergats , 6439 Doenrade, Netherlands

Soort route


Wandelroute

Afstand


13,8 km

Moeilijkheidsgraad


Gemiddeld
Start Finish

In de omgeving

Routes in de buurt

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!
Routemeldpunt