Parelsnoer langs kastelen en tuinen Buitengoed Geul & Maas

Parelsnoer langs kastelen en tuinen Buitengoed Geul & Maas

Dat Maastricht een grandioze stad vol historische bezienswaardigheden is, hoeven we je vast niet meer te vertellen. Dat het gezellige Valkenburg bol staat van de bijzondere attracties en gezellige terrasjes weet je vast ook al. Heb je echter al de verborgen pareltjes tussen deze twee absolute pronkstukken van Zuid-Limburg ontdekt? Deze fietsroute rijgt deze parels voor je aan elkaar. Op een fenomenale fietsroute, die de loop van de glinsterende beek De Geul volgt, ontdek je de ongeëvenaarde combinatie van kastelen, kerken, watermolens en natuur die je alleen in Zuid-Limburg aantreft. De sfeervolle pauzeplekken waar je van een bourgondische lunch kunt genieten zijn te veel om op te noemen. De bijgesloten pdf geeft u een kaart van de prachtige pareltjes in dit gebied. Let op: deze route is geen rondgang. Per trein ben je vanaf station Valkenburg echter in een mum van tijd weer terug bij het startpunt in Maastricht.

Tip! Onderweg kom je langs de Basiliek van het Heilige Sacrament in Meerssen. Benieuwd naar de verhalen of een kijkje binnen nemen? Bekijk de 360-graden tour of beluister de audiotour. Beide tours zijn ook toegankelijk door de qr-codes op het gevelbordje bij de Basiliek te scannen.  

Bestel in onze webshop

Ga ontspannen op pad met een Visit Zuid-Limburg brochure of kaart en verrijk je route met verdiepende verhalen over de hotspots, de prachtige regio en de leukste tips voor onderweg.

Fietsknooppuntenkaart Zuid-Limburg

De fietsknooppuntenkaart laat je Zuid-Limburg ontdekken als fietsparadijs. Langs de Maas, over de heuvels en door uitgestrekte bossen: met de fietsknooppuntenkaart krijg je snel overzicht over het gebied en plan je makkelijk een mooie fietstocht.

Start- en eindpunt


Meerssenerweg 299, 6224 AJ Maastricht, Netherlands

Soort route


Fietsroute

Afstand


45,9 km

Moeilijkheidsgraad


Makkelijk
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

Tips voor onderweg

Cycle Center Tweewielerverhuur

Belevenis op twee wielen! Verhuur van hybride, ATB, racefiets, tandem, step, hybride, E-solex, e-bike, (snor-) scooter of Vespa te huur met mooie routes en leuke arrangementen! 

Valkbike

Reserveer nu uw premium E-Bikes, E-Scooters, E-Mountainbikes of E-Fatbikes. Valkbike werkt uitsluitend samen met innovatieve Nederlandse merken en hanteren scherpe huur tarieven. 

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt