Langs Kastelen in het Hart van de Maasvallei

Langs Kastelen in het Hart van de Maasvallei

In het hart van het grensoverschrijdende RivierPark Maasvallei ligt de gemeente Stein, een waar paradijs voor fietsliefhebbers en voor velen nog een onontdekt stukje Zuid-Limburg.

Door de eeuwen heen heeft de rivier de Maas het landschap in Limburg op veelzijdige en boeiende wijze gevormd. Hieruit ontstond een complex netwerk van oude stroomgeulen, dijken en uiterwaarden, met karakteristieke flora en fauna. Historische steden, pittoreske dorpjes en schitterende kastelen getuigen van een verleden dat nauw verweven is met de Maas.


Bestel in onze webshop

Ga ontspannen op pad met een Visit Zuid-Limburg brochure of kaart en verrijk je route met verdiepende verhalen over de hotspots, de prachtige regio en de leukste tips voor onderweg.

Langs kastelen in het Hart van de Maasvallei

Historische steden, markante dorpen en schitterende kastelen getuigen van een verleden vervlochten met de Maas. Deze grensoverschrijdende fietsroute van 32 km voert je langs meerdere kastelen met ieder hun eigen verhaal.

Start- en eindpunt


Historiehuis van de Maasvallei, Op de Berg 4-6 in Elsloo

Soort route


Fietsroute

Afstand


26,3 km

Knooppuntenlijst


45 - 43 - 41 - 51 - 57 - 56 - 50 - 27 - 80 - 45

Moeilijkheidsgraad


Makkelijk
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt