Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Basquiat

The Artist and His New York Scene

Het kan je niet ontgaan zijn: het werk van de wereldberoemde kunstenaar Jean-Michel Basquiat komt naar Heerlen!

 

Van 2 februari t/m 2 juni 2019 is SCHUNCK het podium voor de van dit onvertelde verhaal. Het verhaal over het vroege werk en leven van de jonge Basquiat en tijdgenoten uit zijn periode in New York van 1978 - 1982. 

 

In deze bijzondere tentoonstelling wordt zijn beweging van de straat naar het museum uitgelicht. Van poëtische graffititeksten, langs originele werken en overweldigende canvassen uit de bruisende en rauwe New Yorkse scene.

#basquiatheerlen

Jouw foto ook hiertussen?

Deel jouw Basquiat moment met #basquiatheerlen en #visitzuidlimburg. Wij delen graag jouw ervaringen & belevenissen!

 

Basquiat arrangementen

Art, Wine & Dine als Basquiat

3-daagse workshop - Gillishof Slowlife
Ontdek in een 3-daagse workshop de wereld van de eerlijke kunst van Basquiat. Geniet van sprankelende wijnen en goed eten in een zintuigen prikkelende omgeving.
Lees meer

Overnachten x Basquiat

Van der Valk Hotel Heerlen
Met dit arrangement profiteer je van een met zorg samengesteld arrangement met overnachting inclusief ontbijt en entree voor de tentoonstelling.
Lees meer

Tentoonstelling x Street art Heerlen tour

Combi bezoek
Basquiat – The Artist and His New York Scene past naadloos bij urban Heerlen als stad van de straatkunst. Combineer het bezoek aan de expositie met een rondleiding langs de murals.
Lees meer

Met je Basquiat ticket naar het Theater

Parkstad Limburg Theaters
Bezoekers van de Basquiat tentoonstelling bij SCHUNCK mogen bij het Parkstad Limburg Theaters een voorstelling bezoeken voor slechts € 10,-*
Lees meer

Workshop: Paint like Basquiat

Corio Center, Heerlen
De werkwijze van Basquiat maakt iets in je los, grote bewegingen, snelle toetsen, nooit is het krachtig genoeg. Ervaar het zelf met de Schilder Workshops 'Paint like Basquiat'!
Lees meer

Gratis kop koffie in het Mijnmuseum

Nederlands Mijnmuseum
Kom met je kaartje van Basquiat naar het Nederlands Mijnmuseum en krijg een gratis kopje koffie! Het Nederlands Mijnmuseum heeft een uitgebreide collectie mijnspullen.
Lees meer

Ontdek bruisend Heerlen!

Local Tip van Leonie Kohl

Met deze plattegrond ontdek je Heerlen zoals je haar nog niet kende. De plattegrond is GRATIS verkrijgbaar bij de VVV-winkel, SCHUNCK, het gemeentehuis en bij de meeste ondernemers in de binnenstad. Of maak zelf een printje van de plattegrond en download hem hier.

Download de plattegrond

To do in Heerlen!

 1. Street Art

  Street Art Heerlen is een openluchtmuseum op het gebied van street art. Ontdek de murals door de hele stad!

 2. Attracties en musea

  Attracties en musea Onze regio Parkstad Limburg heeft de Tourism for Tomorrow Award 2016 gewonnen en is uitgeroepen tot beste toeristische bestemming ter wereld! Kom ontdekken waarom.

 3. Rijk verleden

  Rijk verleden Ontdek de invloed van de Romeinen, Middeleeuwen en Mijnen.

 4. Uitgaan

  Uitgaan Ook in de avonduren valt genoeg te ontdekken in Heerlen. Ga lekker eten in één van de vele restaurants, pik een mooie film of een voorstelling in het theater!

 5. Funshoppen

  Funshoppen Modern winkelen is –in Limburg althans– uitgevonden in Heerlen. Van de familie Schunck en hun warenhuis in het Glaspaleis tot één van de eerste Nederlandse shopping malls ‘t Loon. Alle bekende winkelketens in de hoofdstraten en eromheen leuke, eigenwijze en lokale speciaalzaken.

 6. Evenementen

  Evenementen In Heerlen, evenementen stad van het jaar 2016, vind je ieder seizoen tal van evenementen!

Zo is Heerlen bereikbaar

Heerlen is goed bereikbaar. Weinig files, rechtstreekse verbindingen, stations dichtbij de winkelgebieden en voldoende parkeergelegenheid.

Lees meer

Overnachten in Heerlen

Onze tips...

Heerlen: Street Art City!

Heerlen: Street Art City!

Ga te voet door de betonnen jungle van Heerlen en ontdek de mooiste murals tijdens een Street Art wandeling. Kijk goed om je heen je ziet ze overal en je mag er ook nog eens gratis van genieten!

Lees meer
Basquiat - Tickets

Basquiat - Tickets

Van 2 februari t/m 2 juni 2019 brengt SCHUNCK de Europese première van een onverteld verhaal naar Heerlen. Het verhaal van werk en leven van de iconische schilder Jean-Michel Basquiat en tijdgenoten uit zijn New York scene.

Bestel tickets

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website