Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Kerst in de grotten

Sprookjesachtig mooi!

Ze zijn inmiddels wereldberoemd, Europa's unieke Kerststad met grootste ondergrondse kerstmarkten. Vanaf half november verandert Valkenburg in een sprookjesachtig decor vol lichtjes, heerlijke geuren, sfeervolle kerstmuziek en een gezellige drukte. In de grotten, tussen de eeuwenoude wandtekeningen staan knusse kraampjes vol mooie kerstspullen en kunstwerken van mergel in kerstsfeer. Beleef het ultieme kerstgevoel onder het genot van een glaasje glühwein en sla kerstdecoraties in om jouw huis net zo gezellig te maken met kerst als in de grotten van Valkenburg. Bovengronds gaat de kerstsfeer door in Kerststad Valkenburg.

Kerstmarkten in de grotten

Al meer dan 30 jaar bezoeken mensen in grote getallen de grotten en z'n kerstmarkt in Valkenburg. Laat je verrassen door de mooie settings en decors die harmonisch overgaan in stands met mooie kerst- en cadeau-artikelen. De gezellige mergelgangen nodigen uit voor een urenlang verblijf in een muzikale en met uitstekende voorzieningen uitgeruste kerstgrot.

lees meer

Kerst in Mergelrijk

In de grot van MergelRijk zijn er dit jaar nóg meer kerstminiaturen te bewonderen. Je komt er ogen tekort bij het zien van de vele details, honderden huisjes, bewegende attracties, duizenden figuranten en kerstbomen. De sfeervol verlichte grot met haar bijzondere kerstbeleving en prachtige beelden van mergel vertelt je ook nog alle interessante verhalen over grotten en mergel.

lees meer

Kerststad Valkenburg staat in de top 10 van CNN's Christmas Markets en is  uitgeroepen tot beste Europese kerststad 2018! Kom van half november tot eind december sfeer proeven. Naast de markten en evenementen in de grotten, proef je sfeer in Santa's Village, tijdens de unieke verlichte Kerstparade en letterlijk met Route d'Amuse!

Meer over mergel in Zuid-Limburg

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website