Veilig op pad in tijden van corona

Reizen in rode en oranje gebieden in het buitenland worden afgeraden door de overheid. Geniet van je vakantie in eigen land. Waar kan dat beter dan in Zuid-Limburg, het beroemde stukje 'buitenland' binnen de landsgrenzen?

Ga veilig op pad in Zuid-Limburg.

Dwars door het mergelgebied

De mooiste wandelroutes

Hoe kun je het mergellandschap nou beter ontdekken dan via een mooie wandeltocht? In Zuid-Limburg zijn er ontelbare wandelroutes die je langs de mergelschatten voeren. Een forse klim wordt beloond met een prachtig vergezicht over de mergelwanden en heuveltoppen. Trek je wandelschoenen aan, zet de pas erin en bekijk het landschap met eigen ogen.

Ervaar zelf het mergellandschap met deze 7 routes

Proef Zuid-Limburg

De vruchtbare bodem van Zuid-Limburg levert veel heerlijke streekproducten op. Een goede zomer proef je terug in de vele streekwijnen. Proef de wijnen van de regio!

Lekker touren

Van het Drielandenpunt op de Vaalserberg tot de beroemdste stadsgezichten van Maastricht: de Mergellandroute voert je langs alle hoogtepunten van het Zuid-Limburgse heuvelland.

⟶ Vlog van Jenneke

Op pad door het kalklandschap

Via de bossen en velden, langs de kleine Limburgse dorpjes in de gemeente Voerendaal, dwars door de ‘pratsj’ (modder). Onze vlogger Jenneke geeft je in deze video alvast een indruk van de Kunradersteenroute. Wandel je mee?

Bekijk de vlog!

Wandeltip: Op schattenjacht

Ontdek de hoogtepunten uit de roerige geografische geschiedenis van het Geuldal. Terwijl je 300 miljoen jaar geologische geschiedenis doorkruist, stuit je heir en daar op echte schatten! Ontdek de geologische schatten van het Geuldal!

#demooistemergelroutes

Deel je favoriete Zuid-Limburg moment met #visitzuidlimburg en @visitzuidlimburg. We delen graag jouw mooiste plekjes en belevenissen!